Gazete Vatan Logo

Öcalan ve PKK’lılara af yok!

Destici, Başbakan Erdoğan ile görüştü

BBP Başkanı Destici, Başbakan Erdoğan ile çözüm sürecini görüştü, endişelerini dile getirdi. Destici, Başbakan’ın Öcalan ve PKK’lılar için kesinlikle af çıkmayacağını söylediğini aktardı.

Başbakan Erdoğan ile görüşen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm süreciyle ilgili yanlış buldukları noktaları aktardıklarını söyledi. Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Destici, VATAN’a şöyle konuştu:

“Tavizsiz çözüm”

“Müzakere süreciyle ilgili endişelerimizi belirttik. Bölgede 30 ile gittim, güneydoğu toplantılarımızı yaptık. Oradaki vatandaşlardan aldığımız izlenimleri Sayın Başbakan’la paylaştım. Herkes terörün bitmesini istiyor ama bölge halkının endişeleri var. Biz Sayın Başbakan’a PKK’nın muhatap alınmasının doğru olmadığını söyledik. Bölge halkının da böyle endişesi var. Bu durum PKK’yı meşrulaştırıyor. Terör çözülsün ama tavizsiz bir çözümden yanayız. Böyle bir çözümde elimizi de kafamızı da taşın altına koyarız. Sürecin sonunda ‘Öcalan ve PKK’lılara af çıkacak mı?’ diye Başbakan’a sordum. Sayın Başbakan kesinlikle böyle bir şey olmayacağını söyledi.

Yanlış noktaları söyledik

PKK’nın çekilme sürecinden sonra Suriye’de özerlik oluşturup oluşturmayacağı, istediklerini kabul ettirene kadar eli tetikte bekleyeceği gibi kaygılar var. PKK’nın ya da akillerin dinlenmesi yerine bölge insanın dinlenmesi gerektiğini söyledik. Millet terörün bitmesini özlemle istiyor ama derin kaygıları da göz ardı etmemeliyiz. PKK’ya güvenilmeyeceğini bunlarla yürümenin zor ve yanlış olduğunu dile getirdik. Biz de bu noktada uyarıcı vazifemizi yerine getirerek, yanlış bulduğumuz noktaları söyledik. Başbakan’a yanındakilerin söyleyemeyeceği uyarıları yaptık, olumlu karşıladı. Zira bizim şahsi veya parti menfaati için davranmadığımızı biliyor. Referandum süreci bunun en iyi örneğidir.”

Haberin Devamı