Gazete Vatan Logo

O bombacı Kazan’da öldürüldü!

18 kişinin ölümüne neden olmuştu

İstanbul Güngören’de 2008 yılında 18 kişinin öldüğü bombaları patlatan “Azad” kod adlı terörist Mahmut Kiraç’ın, Mehmetçiğin Temmuz ayında Kazan Vadisi’nde yaptığı operasyonda ölü ele geçirildiği ortaya çıktı.

İstanbul Güngören’de araç trafiğine kapalı cadde üzerinde çöp kutularına yerleştirdiği parça tesirli 2 bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 5’i çocuk, 1’i hamile kadın 18 kişinin ölümüne ve 154 kişinin yaralanmasına neden olan “Azad” kod adlı terörist Mahmut Kiraç, öldürüldü. Kanlı saldırıdan sonra geniş çapta operasyon başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri bombalı saldırıyı gerçekleştiren zanlılara yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen birçok kişiyi gözaltına almış, 10 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmıştı.

Kırsala kaçmıştı

Bombalama olayını gerçekleştiren ve şehirde “İrfan” kırsalda ise “Azad” kod adlarını kullandığı belirtilen Mahmut Kiraç ise kırsala kaçtı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim olan birçok PKK’lı, Güngören’deki kanlı eylemi gerçekleştiren kişinin Azad kod adlı PKK’lı olduğunu belirtti. En son teslim olan Baran kod adlı H.K. da ifadesinde saldırıyı Mahmut Kiraç’ın yaptığını söyledi. PKK’nın en önemli sabotajcısı olduğu ileri sürülen Kiraç, Türk Silah Kuvvetleri’nin Temmuz ve Ağustos aylarında Şemdinli ve Çukurca bölgesinde düzenlediği etkin operasyonlar sonucu öldürüldü. Özellikle Kazan Vadisi’ne yapılan ve birçok teröristin öldürüldüğü operasyonda etkisiz hale getirilen Azad kod adlı teröristin ailesi tarafından da teşhis ettiği öğrenildi.

Bomba videosu çıktı

Mahmut Kiraç’ın üzerinde ise kırsalda bomba yaparken çekilmiş görüntüsü çıktı. Görüntülerde Türkçe müzik dinleyen Kiraç’ın bomba hazırlarken görüldüğü belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Temmuz ve Ağustos aylarında PKK’lıların saklandığı Kazan Vadisi’ne yaptığı operasyonlar sonucu Güngören bombacısı Mahmut Kiraç’ın yanı sıra 100’e yakın teröristin öldürüldüğü belirtildi. Hava destekli yapılan operasyonlar sonucu öldürülen teröristlerin kimlikleri teşhis edildikten sonra ailelerine teslim edildiği öğrenildi.

Kanlı saldırıda 18 kişi ölmüştü

27 Temmuz 2008’de Güngören Güven Mahallesi Kanal Caddesi Menderes Çıkmazı’nda kalabalığın yoğun olduğu, trafiğe kapalı cadde üzerinde gece ankesörlü telefon kulübesinin yanında bir patlama meydana geldi. Patlama sırasında çevrede bulunan biri kadın bazı kişiler kanlar içinde kaldı. Yaralılara yardım için çevredekiler patlamanın olduğu yerde toplanınca, olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıkta, bu kez kulakları sağır edercesine, büyük bir patlama daha meydana geldi ve ortalık savaş alanına döndü. Hain saldırıda 5’i çocuk, 1’i hamile kadın 18 kişi öldü, 154 kişi yaralandı. Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay saldırı sonrası yaptığı bir açıklamada saldırıya karışan tüm şahısların yakalandığını açıklamıştı. Ancak VATAN o dönem Azad kod adıyla bilinen asıl bombacının firari olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Haberin Devamı