Gazete Vatan Logo

Nüve ne demek, nüve inşaat nedir? İnşaatta nüve kısmı ne anlama geliyor?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 100 bin arsa satışı da yapılacak. Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır. TOKİ arsa başvurularında Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması şartı da isteniyor. Peki, Nüve ne demek, nüve inşaat nedir? İnşaatın nüve kısmı ne anlama geliyor?

Nüve ne demek, nüve inşaat nedir? İnşaatta nüve kısmı ne anlama geliyor?

Nüve ne demek, nüve inşaat nedir? İnşaatın nüve kısmı için yapılan aramalar TOKİ sosyal konut projesi kapsamında gündeme geldi. Arsa başvurusu yapmak isteyenler aranan şartlar arasında “Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması” da yer alıyor.

Nüve ne demek, nüve inşaat nedir?

Nüve kelime olarak “bir şeyin özü, çekirdek” anlamına gelmektedir. Bu tanıma göre nüve konutu sadece temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla üretilmiş, tek veya az bölümden oluşan geçici, barınak veya gecekondu olarak inşa edilen konutlardır.