Gazete Vatan Logo

Nusaybin’de yasak 13. günde kalktı

Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağı 13. günde sona erdi. Harap haldeki ilçede 5 kişi toprağa verildi

Nusaybin’de yasak 13. günde kalktı

Nusaybin’de 13 gün süren sakağa çıkma yasağı ardından güvenlik güçlerinin cadde ve sokaklara kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlarda çatışmaların izleri de ortaya çıktı. Yıkılan bahçe duvarları, kurşunlara hedef olan demir kapılar, barikat olarak kullanılan araçlar, harebeye dönen evlerin olduğu görüldü.

Patlamalar nedeniyle hasar gören içme suyu şebekesinden akan sular, sokak aralarında küçük göletler oluştururken, PKK’lıların kazdığı hendekler de suyla doldu. Yasakların kaldırılması ardandan temel ihtiyaç gıda maddelerini gidermek isteyenler market ve manavlara akın etti. Sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda ölenlerin bugün toprağa verilmesi bekleniyor. İlçede yasakların kaldırılmasına güvenlik güçleri önlemleri sürdürürken, ilçede gerginliğin de sürdüğü ifade edildi.

Yasak bitimi toplu cenaze

Çıkan çatışmalar sırasında ölen ve cenazeleri bekletilen Hasan Dal, Musur Aslan, Şerif Alpar, Nurhat Kaplan ve Sedat Güngör için Nevruz Meydanı’nda toplu cenaze töreni düzenlendi. Törene HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Erol Dora, Gülser Yıldırım, Ali Atalan, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile partiler, ölenlerin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Tören ardından Hasan Dal’ın cenazesi Moris Mezarlığı’na, Musur Aslan, Şerif Alpar, Nurhat Kaplan ve Sedat Güngör’ün cenazeleri omuzlara alınarak Hacılar Mezarlığı’na götürülerek defnedildi. Öte yandan Mardin’in Derik ilçesinde dün saat 17.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberin Devamı

22 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Mardin Valiliği, 13 gün sokağa çıkma yasağının olduğu Nusaybin İlçesi’ndeki operasyonlarda 22 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini, 5 vatandaşın da hayatını kaybettiğini açıkladı.