Gazete Vatan Logo

Nurişler çetesi kimdir, Nuri Ergin nereli, kaç yıl ceza aldı? Karagümrük çetesi…

KARAGÜMRÜK Spor Kulübü'nün eski başkanı Yaşar Ecim ve Gürcan Tan'a karşı 2 yıl önce yapılan silahlı saldırı nedeniyle toplamda 239 yıl hapsi istenen 'Nurişler' suç örgütü lideri Nuri Ergin hakim karşısına çıktı. Ergin; Kendisine yönelik suçlamaları okuyunca kahkaha attığını söyledi, oğlunu hedef alan kişileri tehdit etti, "Ben anamın karnından suçlu doğmadım" dedi. Peki, Nurişler çetesi kimdir? Nuri Ergin kimdir, nereli, kaç yıl ceza aldı?

Nurişler çetesi kimdir, Nuri Ergin nereli, kaç yıl ceza aldı? Karagümrük çetesi…

'Nurişler' suç örgütü lideri Nuri Ergin, Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savunma yaptı. Duruşmaya 2 tutuklu sanık getirilirken Nuri Ergin cezaevinden SEGBİS ile katıldı. 239 yıl hapsi istenen 'Nurişler' suç örgütü lideri Nuri Ergin, "Bu dava neden açıldı, niçin suçlanıyorum, olay ne inanın bilmiyorum. Ben işlediğim suçların hiç birini inkar etmedim. Oğlumu vuran öldürüldü. Talimatı ben verdim. Ondan sonra 15 yıl hiçbir eyleme karışmadım" dedi. Peki, Nurişler çetesi kimdir, Nuri Ergin nereli, kaç yıl ceza aldı?

Nurişler çetesi ve Nuri Ergin kimdir, nereli?

Nuri Ergin 1964 yılında İstanbul Fatih Karagümrük’te doğdu. Nuri Ergin’in babası Nurettin Ergin Erzurumludur. Nurettin Ergin Erzurum’dan gelerek İstanbul’a yerleşmiştir. Nurettin Ergin Sevil Üşenmez ile evlenir ve bu evlilikten Nejat Ergin, Nuri Ergin, Zeynel Erdin, Vedat Ergin ve Soner Ergin adında çocukları olur. Nurettin Ergin, Karagübrük’te kumarhane işletmiştir. 1976 yılında Nuri Ergin 12 yaşındayken, dayısı bası Nurettin Ergin’i öldürür.

Haberin Devamı

Nuri Ergin 1982 yılında Alev Ergin ile evlenir.