Gazete Vatan Logo

Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklama

Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklama

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, Mehmet Görmez'in Bakanlar Kurulu toplantısına neden katıldığını da açıkladı

İşte açıklamasından satır başları:

Bugün Bakanlar Kurulu'na Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. Din hizmetlerinin daha iyi bir şekilde sürdürülmesi konusunda önemli bir görüşme yaptık. Doğu ve Güneydoğu'da da Diyanet İşleri'nin sürdürdüğü ve sürdüreceği projeleri masaya yatırdık.

İl il terörden kurtulmuş bölgeler için yapılacak faaliyetler ele alınacak. Çok kısa sürede terörürn yakıp yıktığı yerlerden yerleşim yerlerimiz kurtulacak. Silopi'de eğitim sorunsuz devam etmektedir. Bu ilçeler terörden temizlendikçe çok etkin bir çalışma ilgili birimlerimiz tarafından çalışamalar yapılıyor. Bu eylem planı çok yakın bir zamanda hayata geçirilecek.

Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Soru Cevap

* Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Can Dündar ve Erdem Gül kararına yorumu

Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyu Cumhurbaşkanı Erdoğan getirmiştir. Kaldı ki Erdoğan kendi görüşlerini ifade etmiştir. Yoksa AYM'nin bireysel başvuruları ortadan kaldırmaya yönelik bir konuşma değildi.

Haberin Devamı

*Cerattepe tartışması

Burada bir ikilik varmış tezinin doğru olmadığını belirtmeliyim. Cumhurbaşkanı'mızın kendi görüşüdür. Cumhurbaşkanımız Gezi'ye gönderme yapmıştır.

* Mülteci sorunu

Son durum Brüksel'de ele alınacaktır. Türkiye zaten bugüne kadar projelerini bir kuruş almadan yaptı. Türkiye'nin projeleri AB'ye endeksli değil.

*Referandum

Türkiye'de bir anayasa yapma sorumluluğu vardır. Türkiye'nin birinci önceliği yeni bir anayasadır. Türkiye sivil, demokratik bir anayasayı yapacaktır inancı içindeyiz. Tüm partilerin yeni anayasa yapma sürecine samimiyetle katılmasını rica ediyoruz. Kaçanı, millet anayasa kaçkını olarak görür. Ümidimiz ve temennimiz bu süreçte herkes samimi olarak eteğindeki taşları dökmesidir. Bütün partiler yeni anayasa için seçmenlerine söz verdi. Eğer 330'u bulursak millete gidelim. Sayın İbrahim Kalın'ın söylediği de budur. Parlamento bu süreci devam ettirmek zorundadır. Sizin aracılığınızla partilere de tekrar söylüyorum. Biz de AK Parti olarak sonuna kadar arkasında olacağız.

Haberin Devamı