Gazete Vatan Logo

Noel ne zaman 2021? Christmas nedir, neden kutlanır?

Noel heyecanı Türkiye’de de başladı. Hristiyanların dini bayramı Christmas (Noel) günü çeşitli ritüellerle gerçekleşir. Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da bilinen Noel ne zaman? Christmas (Noel) nedir, neden kutlanır?

Noel ne zaman 2021? Christmas nedir, neden kutlanır?

Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş ve Milat Yortusu olarak da bilinen Noel kutlamaları Türkiye’de de kutlanıyor. 20. yüzyılın başlarından itibaren Noel, sadece Hristiyanlar tarafından değil birçok kültüre ve dine mensup olan kişiler tarafından da kutlanıyor. Peki, Christmas (Noel) ne zaman kutlanacak? Noel nedir?

NOEL (CHRİSTMAS) NEDİR, NE ZAMAN?

Noel İsa'nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramıdır. Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da bilinen Noel her yıl 25 Aralık’ta kutlanır.

Bazı ülkelerde kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve 25 Aralık bitimine kadar devam eder.

BAZI DOĞU ORTODOKS KİLİSELERİ JÜLYEN TAKVİMİNİ ESAS ALIR!

Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 6 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar. Hristiyanların çoğunlukta olduğu bazı ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir.

Hz. İsa’nın doğum tarihinin yıl olarak milattan önce dört ile altı yıl evvel olduğu, doğum günü olarak da Batı'da bulunan kiliseler 25 Aralık gününü, doğum tarihi olarak kabul edip kutlarlarken, Doğu kiliseleri ise bu tarihi 6 Ocak olarak kabul etmektedir.

Haberin Devamı