Gazete Vatan Logo

Netekim karakolu!

Köylülerin hikâyesi sinema filmi oluyor

1970’te komedi türü bir filmde oynadıkları için 12 Eylül askeri yönetimi tarafından işkence gördüğü iddia edilen köylülerin hikâyesi sinema filmi oluyor

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Toroslar köyünde 1970 yılında 16 yaşındaki Zeynel Korkmaz’ın komedi filminde oynadıkları için 12 Eylül 1980 askeri yönetimi sırasında dayaktan geçirildiği iddia edilen köylülerin hikâyesi film yapılıyor. Zeynel Korkmaz’ın oğlu yönetmen Yasin Korkmaz, babasının çekmek istediği filmde oynadıkları için 12 Eylül darbesinden sonra gözaltına alınıp işkence gördüğü iddia edilen Erdemli’deki vatandaşlarla bir araya geldi. Yönetmen Korkmaz, film nedeniyle zor durumda kalan köylülerin hikâyesini “Netekim Karakolu” adlı filmle anlatmak istediğini bildirdi.

Filmin hikâyesi

Çekimlerine sonbaharda başlanacak olan komedi tarzındaki filmde köylüler de rol alacak. Yönetmenliğini Yasin Korkmaz’ın yapacağı filmin sanat yönetmenliğini Deniz Sandalcı, görüntü yönetmenliğini ise Kadir Baziki yapacak.

1970 yılında Toroslar’ın eteklerinde yaşayan bir grup genç, amatör olarak sinema filmi çekmeye kalkışır. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gençlerden birinin evinde çektikleri filme ait fotoğraflar, senaryo ve film makaraları bulunur. İddiaya göre, gözaltına alınarak dayak da yiyen köylüler, bir suç örgütüne rastlanmayınca serbest bırakılır.

Haberin Devamı