Gazete Vatan Logo

Nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama

Nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama işlemi nasıl yapılır? Sorularının yanıtlarını haberimizde derledik. Cumhurbaşkanlığı 27. dönem Milletvekilliği seçimleri için az bir zaman kala vatandaşlar heyecanlı bekleyişe başladı. İşte oy kullanacaklar için önemli bilgiler...

Nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama

24 Haziran seçimleri için seçmen sorgulama işlemi hakkında merak edilen bilgiler haberimizde yer alıyor. Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Peki kimler oy kullanamaz?

YSK SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Nerede oy kullanacağım sorusu YSK tarafından yanıt buldu. Cumhurbaşkanlığı 27. dönem Milletvekilliği seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşlar seçmen sorgulama işlemlerini https://secmen.ysk.gov.tr/ gerçekleştirebilecek.

Adaylar YSK seçmen sorgulama sayfası ekranında TC kimlik mumaraları Nüfusa kayıtlı olduğu sıra no ve Nüfusa kayıtlı olduğu il bilgilerini girdikten sonra seçmen sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

KİMLER OY KULLANAMAZ?

Aşağıda yazılı olanlar oy kullanamazlar (298/7 md.):

1. Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),

2. Askeri öğrenciler,

3. Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar (Ek: 10.6.1983 – 2839/44 md. Değişik: 27.10.1995–4125/2 md.).

Haberin Devamı