Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum hizmeti ve tüm emeklilik hesaplamaları burada!

Ne zaman emekli olurum uygulaması vatandaşlara emeklilik hakkında önemli bilgiler vermektedir. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiyi ve ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum hizmeti ve tüm emeklilik hesaplamaları burada!

İnternet hizmetlerinde Türkiye’nin en aktif devlet kurumu olarak ön plana çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde var olan geniş ağı sayesinde vatandaş son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen internet teknolojisi ile birlikte internetin yaygınlaşması, dijital platform üzerinde yer alan hizmetlerin daha geniş kapsama ulaşmasına yol açarak, kamu hizmetlerini de kapsamı altına alıyor. Dijital platform üzerinde vatandaşın online ne zaman emekli olurum gibi pek çok sigorta ve emeklilik işlemini gerçekleştirebilmesine imkan veren Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri, vatandaşlar tarafından çok sık kullanılıyor. 2006 yılında kurulan ve Türkiye’deki sigorta sistemleri olan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta kollarını tek bir çatı altında bir araya getiren Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin çağdaş dünya standartlarına ulaştırılabilmesini amaçlıyor. Özellikle de vatandaşın sigorta hizmetlerinde modern yüzyılın kolaylıklarından ve işlem fırsatlarından yararlanabilmesini sağlayabilmek amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduğu 2006 yılından bu yana internet hizmetlerine fazlasıyla ağırlık vererek, dijital platform üzerinde çok geniş bir kapsama sahip olan online hizmet ağını oluşturdu.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Dijital platform üzerinde yer alan ve vatandaşın en sık kullandığı Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarından birisi olan ne zaman emekli olurum uygulaması SSK sigortalısının emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri konuya yanıt bulabilmelerine yardımcı oluyor. Her SSK sigortası mükellefi, çalışma yaşamı boyunca kariyer planlamalarını genel olarak emeklilik durumlarına ve pozisyonlarına göre yapar. Özellikle de yaşlılık yani emeklilik döneminde daha yüksek kalite standartlarına ve daha yüksek refah seviyesine sahip olan bir yaşam tarzının yanı sıra sigortalılık dönemindeki ücretsiz sağlık hizmetleri gibi sosyal hizmetlerden yararlanabilme hakkını devam ettirebilmek amacı ile çalışmaktadır. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK sigortalısı için belirlemiş olduğu SSK emeklilik şartları bulunuyor. Vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen bu SSK emeklilik şartlarını yerine getirmeleri, emeklilik haklarını elde edebilmeleri için gerekli olan elzem bir zorunluluktur. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum hizmeti de SSK sigortası mükelleflerinin, emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilmeleri için hizmet veren son derece pratik bir kullanıma sahip olan bir hizmet uygulamasıdır.

Haberin Devamı

SSK sigortalısı internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden SSK emeklilik yaşı, SSK prim ödeme gün sayısı ve SSK hizmet süresi gibi emeklilik şartı maddelerinde ne kadar doldurması gereken süre veya ödeme kaldığını görebilmesini sağlıyor. Ancak SSK sigortalısının dikkat etmesi gereken bu noktada kesinlikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet uygulamasının bir hesaplama uygulaması olduğunun ve emeklilik hesaplamalarında sadece kendi sisteminde yer alan sigorta bilgilerini kullandığının unutulmaması gerekmektedir. SSK sigortası mükellefleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde en doğru sonuca ulaşabilmek için kurumun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online sigorta sorgulama hizmetini kullanarak, en güncel ve en doğru sigorta bilgilerine ulaşarak, bu bilgiler üzerinden emeklilik için ilgili olan bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulamasına ise uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden doğrudan erişim sağlayabiliyor. Bu ekranda SSK sigortalısının öncelikle cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, malul durumu ve erken yaşlanma durumu bilgilerini doldurmaları gerekiyor. İkinci bölümde ise SSK sigortalısından SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günü doldurduğu tarih bilgilerinin eksiksiz ve hatasız olarak girmesi isteniyor. Özellikle e 3600 günden emeklilik yani erken emeklilik için vatandaşların bu bölümü hatasız olarak doldurmaları büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Erken emeklilik ve normal emeklilik olarak iki farklı şekilde emeklilik yaşı, hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısı olarak ayrı ayrı kalan süre ve ödeme durumunu hesaplayan uygulama ile SSK sigortalısı emekliliklerinin hangi tarihte olduğunu ve emeklilikleri için daha ne kadar kaldığını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.