Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Hesabı ile Emeklilik Yaşı Sorgulama

SGK tarafından hizmete sunulan ne zaman emekli olurum hesabı ile birlikte emeklilik yaşı hesaplama yapılabilmektedir. Ne zaman emekli olurum hesabı ve emeklilik tarihi öğrenmek için detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Çalışan kişilerin emeklilik durumları ile ilgili bilgi alması amacıyla online platformlar açılmış ve bu platformlar üzerinden vatandaşlara hizmetler sunulmuştur. Bu bakımdan emeklilik konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin bu platformlara giriş yapması yeterli olacaktır. Ne zaman emekli olurum sorgulaması yaparak ne zaman emekli olacağını öğrenebileceğiniz gibi emeklilik için doldurmanız gereken primleri de öğrenebilirsiniz. Bu noktada prim ve yaş konusunda alacağınız bilgiler ile emeklilik planlarınızı yapmanız mümkün olacaktır.

SSK HİZMET SORGULAMA

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Emekli olabilmek için kişilerin belli bir süre çalışması, hizmet yılını doldurması, gerekli primi doldurması ve emeklilik için gerekli olan yaşa girmesi gerekmektedir. Tüm bu şartların tamamlanması ile birlikte kişilerin emekli olması mümkün olmaktadır. Bu bakımdan kişilerin sigortaları ile ilgili bu bilgilerine ulaşarak bu konuda bilgi alması gerekmektedir. Ne zaman emekli olurum sorgulaması sonucunda emeklilik yaş sorgulama ile kaç yaşına girmeniz gerektiğini de öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum sorgulaması için ne zaman emekli olabilirim sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sayfada yer alan kişisel bilgilerinizin yanında sigortanız ile ilgili detaylı bilgileri de girmeniz gerekmektedir. Bu konuda doğru bilgileri girmeniz ile birlikte, emekli olacağını tarihi öğrenebilirsiniz. Bu bakımdan bu sorgulama ile öğreneceğiniz bilgiler doğrultusunda emeklilik için kesin planlarınızı yapabilirsiniz.

Emeklilik konusunda özellikle prim konusunda olan eksikleriniz için prim borçlanması yoluna gidebilirsiniz. Böylece emeklilik için eksik olan ve doldurmanız gereken prim tamamlayabilir ve emekli olabilirsiniz. Bu tür işlemler için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun uygulama ve düzenlemelerine göz atarak incelemeniz faydalı olacaktır.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda gerek ne zaman emekli olurum sorgulaması gerekse de emeklilik yaş sorgulaması yaparak emeklilik konusunda kesin bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı