Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum? Erken emekli olabilmek için gerekli şartlar...

Vatandaşlar için oldukça önemli olan "Ne zaman emekli olurum?" sorusunun cevabını derledik. Ayrıca erken emeklilik için gerekli şartları da sıraladık. Pek çok kişinin hayalini süsleyen erken emeklilik için hangi şartlara sahip olmak zorunludur? İşte erken emeklilik hakkında tüm merak edilenler...

Ne zaman emekli olurum? Erken emekli olabilmek için gerekli şartlar...

Yaşa takıldığı için emekli olamayan vatandaşların tek umudu erken emeklilik. Bu durumun gerçekleşmesi için ise erken emeklilik şartlarını taşımak gerekiyor. Peki erken emekli nasıl olunur? işte merak edilen tüm soruların cevapları...

18 yaşını bitirmiş olan kişilerin işe başladıkları gün itibariyle kendisi tarafından veya patronu tarafından aylık olarak sigorta kurumlarına düzenli bir şekilde ödeme yapılması gerekir. Sigorta kurumlarına ödenen primler kişilerin geleceğine yapılan büyük bir katkıdır. Çünkü belirli hizmet süresini dolduran kişiler, yatırmış oldukları primler sayesinde emekli olarak maaş almaya başlarlar. Alınan maaşa emekli maaşı denirken bu duruma da emeklilik adı verilmektedir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

ERKEN EMEKLİLİK HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

e-Devlet Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulaması

Her kişi işe başladıktan sonra ne zaman emekli olacağını ve ne zaman maaş alacağını merak etmektedir. Bunu merak edenler bu sorunun cevabını e-Devlet ile alabilmektedirler. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte giriş yapıp ardından açılan ekranın sol tarafında yer almakta olan hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklanılmalıdır. Burada yer alan seçeneklerden ‘’Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olurum’’ seçilmelidir. Sonrasında ise ekranda yer alan hizmete başlangıç tarihiniz ve hangi sigorta koluna bağlı olduğunuz gibi sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girdikten sonra ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Burada size gösterilen bilgiler tamamen tahmini olarak size sunulmakta olup, emeklilik tarihinizde ufak değişmelerin meydana gelebileceği unutulmamalıdır.

Haberin Devamı

Erken Emeklilik Nedir? Erken Emeklilik İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Kişiler tarafından belli bir zaman ödenen primler sonrasında, emeklilik için gerekli olan prim sayıları azalmaya başladığında erken emeklilik ile ilgili sorular sorulmaya başlanmaktadır. Son zamanlarda Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılmakta olan bir takım çalışmalar bulunmaktadır. Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar neticesinde erken emekli olabilmek için bir kanun hazırlanmıştır ve bu hazırlanan kanun ile birlikte emeklilik yaşı gelen ve ödediği primlerin yeterli olması sonucunda emekli olmaya hak kazanmış olan ancak biriken prim borcundan dolayı emekli olamayan kişiler için emekli olabilme yolu açılmıştır. Çıkarılan kanun ile erken emekli olabilmek için kişilerin doğum, askerlik ve yurt dışı gibi borçlanmalar yapabilmesi ve bu doğrultuda emekli olabilmesi sağlanmıştır. Emekli olmak için gerekli olan borçlanmayı tek seferde ödeyemeyecek durumdaki kişiler bankalardan kredi çekipte ödeme işlemlerini yapabilirler. Bunun dışında toplu olarak yapılacak ödeme işlemleri kişi tarafından yapılamamaktadır. Sadece banka tarafından yapılabilmektedir. Bu şekilde emekli olacak kişiye bağlanan aylık ile de kredi borcunun ödenebilirliği sağlanacaktır. Erken emekli olmak için talepte bulunmak isteyenler, SGK müdürlüğüne giderek kredi ile emekli olmak istediklerini belirtmelidirler. Talep sonrasında yapılacak işlemler ile de kişinin emekli olup olamayacağının kararı verilecektir. Emekli olabileceğine karar verilenlere prim borçlarını ödemeler halinde emekli olabileceklerini belirten bir yazı gönderilecektir.

Haberin Devamı