Gazete Vatan Logo

NATO zirvesi ne zaman, Nato zirvesi 2022 saat kaçta, hangi ülkede yapılacak? 2022 NATO zirvesi nerede yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı zirvenin detayları merak ediliyor. 30 ülkenin liderinin katılacağı zirvede Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği, tahıl koridoru, Rusya – Ukrayna savaşı, Yunanistan ile yaşanan adalar sorunu, Suriye'nin kuzeyinde yapılması planlanan operasyon ve küresel ekonomi konuları olmak üzere 6 başlığı gündeme getireceği öğrenildi. Peki, NATO zirvesi ne zaman, Nato zirvesi 2022 saat kaçta, hangi ülkede yapılacak? 2022 NATO zirvesi nerede yapılacak?

NATO zirvesi ne zaman, Nato zirvesi 2022 saat kaçta, hangi ülkede yapılacak? 2022 NATO zirvesi nerede yapılacak?

NATO Liderler Zirvesi öncesi Madrid'de Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya heyetlerinin 4'lü zirve gerçekleştireceğini belirten Sözcü Kalın, "Cumhurbaşkanımızın katılımı üzerine Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya zirvesi yapılacak. NATO zirvesinden önce bu zirve olacak. Bu zirveye katılmak pozisyonumuzdan geri adım atacağımız anlamına gelmiyor. Bir müzakere yürütüyoruz" ifadelerini kullandı. Peki, NATO zirvesi ne zaman, Nato zirvesi 2022 saat kaçta, hangi ülkede yapılacak? 2022 NATO zirvesi nerede yapılacak?

NATO zirvesi ne zaman, nerede yapılacak?

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın temsil edeceği NATO Zirvesi, 28-30 Haziran'da İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilecek. NATO Zirvesi'ne üye 30 ülkenin liderlerinin yanı sıra "partner ülkeler" adı altında Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore katılacak. Ayrıca ittifak içinde yer almayan AB üyesi ülkelerle, NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya da zirveye üst düzey temsilciyle katılacak.