Gazete Vatan Logo

Muhaliflere ‘Gezi’ ve ‘paralel’li suçlama

MHP lideri Bahçeli, olağanüstü kurultay girişiminde bulunan muhalifler için şu ifadeleri kullandı: “Kavuklu ve Pişekar tiplemeleri... Tarlaya Gezi mayası çalmaya kalktılar... “Paralel matruşkası...”

Muhaliflere ‘Gezi’ ve ‘paralel’li suçlama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerin kongre girişiminin “orta oyunu” olduğunu söyledi, Meral Akşener’e tepki gösteren adaylardan Koray Aydın’ı ise övdü. Bahçeli, MHP’nin TBMM grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

‘Paralel panayır’

“Ne kadar MHP hasmı, milliyetçi-ülkücü hazımsızı varsa paralel panayırda kendilerine ön sıralardan rezervasyon yaptırmışlardır. Birbirlerine hiç benzemeyen, birbirlerinden hiç de hazzetmeyen çürük isimler, düşmanımın düşmanı dostum mantığıyla telaşla MHP’ye karşı icra edilen operasyon kuyruğuna girmişlerdir. Ama hiçbiri paralel matruşkası, Pensilvanya süvarisi olduğunu gizleyememiştir. Diren MHP diyenler, göle değil, tarlaya Gezi mayası çalmaya kalkışmışlardır.”

‘Telle takılı kaldı’

“Ankara’da malum, ‘olağanüstü kurultaycılar kumpanyası’ tarafından kamuoyuna hoşça vakit geçirtmeye ve sıcak haber oluşturmaya dönük bir orta oyun sergilenmiştir. Bu oyun, batıdaki ‘gezici’ tiyatro örneklerine benzemekle birlikte karakterleri, daha çok Osmanlının direkler arası şenliklerinde boy gösteren Kavuklu ile Pişekâr tiplemelerini andırmaktadır. ‘Gezi’ olaylarının da küçük bir kopyası, kötü bir taklidi niteliğindeki bu orta oyunu sırasında; kimisi kendini barikata bağlamış, kimisinin elleri tellere takılı kalmıştır.”

Haberin Devamı

‘Kepazeliğin zirvesi’

“Ne ortada bir MHP kurultayı vardır ne de genel başkanlık seçimi söz konusudur. Pazar günü Ankara’da yaşananlar rezilliğin dik alası, kepazeliğin zirvesidir. Şahsi hırslarını yenemeyerek ülküdaşlarımızı sokaklara, tarlalara düşürme gayretine girenler, şunu bilsinler ki, asla affedilmeyeceklerdir. Zamanı geldiğinde, yakıtı okyanus ötesinden gönderilen bu kumpanyanın dağıtılması için gereken her hamle tüzük ve yasalar çerçevesinde noksansız yapılacaktır.”