Gazete Vatan Logo

Muhalefete işbirliği çağrısı

Davutoğlu başbakanlığında kurulan 62. Hükümet dün TBMM Genel Kurulu’nda güvenoyu aldı. 306 kabul, 133 ret oyu verildi

TBMM Genel Kurulu dün 62. hükümet için toplandı. Muhalefet liderlerinden Meclis’e tek gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. CHP’nin devam eden kurultayı nedeniyle PM’ye aday olmayan vekiller Meclis’teydi.

Altı eksik oy

Oylamanın açık oylama ile yapılması oylandı. Bakanlar Kurulu sırasında oturan Başbakan Ahmet Davutoğlu parmak iziyle elektronik oylama sistemine giremedi. Davutoğlu ile bir çok milletvekili sisteme giremeyince pusula ile oy kullanarak başkanlık divanına oylarını yolladı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut 439 oy kullanıldığını, bunun 306’sının kabul, 133’ünün ret olduğunu belirterek, hükümetin güven oyu aldığını duyurdu. Ak Parti’den 3 isim oy kullanmadı. 3 ismin de mazeretli olduğu öğrenildi.

‘Muhalefetten katkı’

Oylamanın sonucunun açıklanmasının ardından Davutoğlu, teşekkür konuşması yaptı. Davutoğlu, şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemde yüce meclisimizin bünyesinde bütün partiler, hem iktidar olarak bizler, muhalefet partilerimizin aktif olarak bu sürece katılmalarını, muhalefet partilerimizden gelecek her türlü olumlu katkıyı, eleştiriyi göz önüne alarak onlarla birlikte hep beraber Türkiye’nin geleceğini inşa etme yönündeki kararlılığımızı bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Ülkemizin geleceği hepimizin ortak geleceğidir, ortak kaderidir. Önümüzdeki dönem inşallah bu yüce meclis çatısı altında, ortak iradenin, ortak vicdanın, ortak aklın teşekkül ettiği bir döneme birlikte imza atarız.”

Haberin Devamı

Davutoğlu, Meclis’teki oturumun kapanmasının ardından AK Parti grubuna verdiği teşekkü yemeğinde de, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması, öğretmen atamaları ve madencilerle ilgili bekleyen yasalara dikkat çekti. Davutoğlu, muhalefete “Bize destek versinler, Meclis’i engellemek yerine bu vatandaşlarımızın güzel ve mutlu bir haberi almalarını en erken almalarını temin edecek şekilde omuz omuza verelim. İktidar ve muhalefet olarak bu yasaları bir an önce geçirelim” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu ile karşılıklı kutlama

Hükümetinin güvenoylamasının ardından Genel Kurul’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri ve temsilcilerinin yanına gidip tek tek tokalaşan Davut-oğlu, kurultay çalışmaları nedeniyle Meclis‘teki görüşmelere katılmayan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ise telefonla arayıp yeniden genel başkan seçilmesi dolayısıyla kutladı. Kılıçdaroğlu’nun da görüşmede Davutoğlu’nu hükümetinin güvenoyu alması nedeniyle tebrik ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

AK Parti grubuna birlik mesajı

Başbakan Davutoğlu AK?Parti grubu milletvekillerine teşekkür yemeği verdi. Yemekteki konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yapan Davutoğlu, “Fitneye izin vermediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Davutoğlu, şöyle konuştu: “Bizim içimizde kavga çıkartmak istediler. Dışarıdan gelecek saldırıya karşı birlik olmalıyız. Gezi provokasyonundan sonra milyonlar bizi meydanlarda karşıladılar. 30 Mart seçimlerinde de aynı beklenti içine girdiler ama onda da bir şey çıkmadı. Cuhmurbaşkanlığı seçiminde de ilk turda seçildi. Geçen 15 günde büyük bir tarih yazıldı. Bu zayıf omuzlara büyük bir yük yüklediniz. Tarihin hiçbir yerinde bunu kaldıracak bir yük değil. Ama sağdan soldan gelecek desteklerle bu yük hafifletilir. Yeni Türkiye’yi inşaa edeceğiz.”

Haberin Devamı