Gazete Vatan Logo

MSB: Pençe-Kilit Harekatı'nda 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı'nda bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını duyurdu.

MSB: Pençe-Kilit Harekatı'nda 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P.Uzm.Çvş. Eyyüp Uğurlu ve P.Söz.Er. Mehmet Demir şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştü
Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı taciz ateşi sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu'nun (21) acı haberi Afyonkarahisar'da oturan ailesine ulaştı.  

Kuzey Irak kırsalında Pençe Kilit operasyonu bölgesinde saat 13.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu (21) şehit oldu. Hakan Köroğlu'nun şehadet haberi ayrı yaşadıkları öğrenilen baba Mahir Köroğlu'na Başmakçı merkezinde, annesi Kübra Yıldırım'a ise yaka köyünde askeri ve sivil yetkililer tarafından verildi. Anne ve babanın oturduğu evlere Türk bayrağı asılırken, yakınları taziye ziyaretine geldi. 

Haberin Devamı

Şehidin cenazesinin Afyonkarahisar'a ne zaman getirileceği ve cenaze töreni ile ilgili daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.

Gaziantepe şehit ateşi düştü
Irak'ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Uğurlunun (25) acı haberi Gaziantepteki baba evine ulaştı.

Irak'ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesinde BTÖ mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırıda Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Uğurlu şehit düştü. Şehit Eyüp Uğurlunun acı haberi, akşam saatlerinde Seyrantepe Mahallesindeki baba evine ulaştı. Şehit haberini alan baba Cemal Uğurlu ve aile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ailesinin yaşadığı binaya Türk byrakları asıldı.

Haberin Devamı

Bekar ve 8 kardeşi olduğu öğrenilen Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Uğurlunun küçük yaşta annesini kaybettiği öğrenildi. Şehidin cenazesi yarın Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.