Gazete Vatan Logo

Miraç Kandili’nde çekilecek tespihler neler? Miraç Kandili’nde okunacak zikirler!

"Üç aylar"ın ilki olan Recep ayının 27'nci gecesine denk gelen Miraç Kandili, bugün idrak edilecek. Hazreti Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e, "Miraç olayı", İslam dininde önemli bir yer tutuyor. Pek çok kişi Miraç gecesini, ibadetlerle geçirecek. Miraç Kandili’nde çekilecek tespihler araştırılıyor. Peki, Miraç Kandili’nde çekilecek tespihler neler? İşte Miraç Kandili’nde okunacak zikirler!

Miraç Kandili’nde çekilecek tespihler neler? Miraç Kandili’nde okunacak zikirler!

Mekke'den Medine'ye hicretten bir sene önce yaşanan "İsra ve Miraç" olayı Allah'ın, Hazreti Muhammed'in Mekke'de gördüğü eziyetlere karşı bir tesellisi olarak kabul ediliyor. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, 27 Recep 621 hicri tarihinde gece Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Miraç Kandili olarak anılan bu gece ibadetlerle idrak edilecek. Peki, Miraç Kandili’nde çekilecek tespihler neler? İşte Miraç Kandili’nde okunacak zikirler!

MİRAÇ KANDİLİ GÜNÜ VE GECESİ TESBİH ÇEKERKEN OKUNACAK ZİKİRLER

- Lâ ilâe illallah

- Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed

- Estağfirullah

- Sübhanallah

- Elhamdülillâh

- Allahu ekber

- Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm

- Allah tesbihlerini çekmenin sevabı büyüktür.

Miraç Kandilinde nafile namazı kıldıktan sonra 100 kez "Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" 100 defa istigfar, 100 defa salâvat-i serîfe okunmasının sevap olduğu söylenir.

Haberin Devamı

Kandil gecesi bol bol zikir çekilmeli. Resûlullah (sav), "En faziletli zikir 'Lâ ilahe illallah'; en faziletli dua da 'Elhamdülillah' demektir." (İbn Mâce, Edeb, 55) buyurmuştur.

"Allah'ı tesbih ederim/bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim, hamd Allah'a mahsustur, Allah'tan başka ilâh yoktur, Allah en büyüktür." zikrini okumalı. Sonra yüz kere istiğfar etmeli ve yüz kere de Nebiyy-i Ekrem –sallallahu aleyhi ve sellem– Efendimiz'e salât ve selâm gönderilmelidir. Bunlardan sonra da istenilen şekilde dua edilmelidir."

Hz. Peygamber'e en kısa şekilde, "Allahümme salli alâ Muhammed" veya "Sallallahü aleyhi ve sellem" ya da "Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim" diye salât-u selam getirilir.

ÇEKİLMESİ SEVAP OLAN TESBİHLER

10 GÜN 100 defa Sübhana'llahi'l- hayyil- kayyum

10 GÜN 100 defa Sübhana'llahi'l- ehadi's-samed

10 GÜN 100 defa Sübhana'llahi'l- gafuri'r- rahim

Haberin Devamı

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym."

Miraç gecesinde yatsı namazından sonra 12 rek'at namaz kılınır. 2 rek'atte bir selâm verilir. Her rek'atte 1 Fâtiha, 10 İhlas-ı Serîf okunur. Namazdan sonra;

100 defa "Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim"

100 defa istiğfar,

100 defa salâvat-ı serîfe okunur.