Gazete Vatan Logo

Milletin sinesindeki yaraları saracağız!

Başbakan Erdoğan'dan bayram mesajı

Başbakan Erdoğan bayram mesajında ‘demokratikleşme paketi’ni anlattı ve “Amacımız, milletimizin sinesinde açılan yaraları sarmak, iyileştirmek, tedavi etmektir” dedi

Başbakan Erdoğan, bayram mesajında “Bu toprakların ruhunda barış, mayasında kardeşlik ve dayanışma vardır” dedi. Mesajında milletin arasına nifak sokulmaya, kardeşliğe çomak sokulmaya çalışıldığı zamanların da olduğuna ama aziz milletin her türlü badireyi, her türlü zorluğu aşmayı başardığını belirten Erdoğan, 11 yıldır cumhuriyetin kazanımlarını güçlendirmek, milletin huzur ve refahını arttırmak, ülkeyi kalkındırmak, herkesin iftihar edeceği daha demokratik, daha adil, daha güçlü bir Türkiye’yi inşa etmek için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Vatanı birlikte kurduk

Erdoğan, bu uğurda cesur ve tarihi adımlar attıklarına ve her biri devrim niteliğinde çok önemli reformu gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Kısa bir zaman önce, milli birlik ve kardeşlik adımlarımızın bir yansıması, bir devamı olarak demokratikleşme paketi adını verdiğimiz bir çalışmayı açıkladık. Bu çalışmayla, bizler, milletimize layık olan birliği, bütünlüğü tekrar sağlamayı, Cumhuriyetimizi çok daha güçlü hale getirmeyi, ileri demokrasiyle taçlandırmayı, bize yaraşan, bize yakışan kucaklaşmayı gerçekleştirmek istiyoruz. Amacımız, milletimizin sinesinde açılan yaraları sarmak, iyileştirmek, tedavi etmektir.”

Sıla-yı rahim

Erdoğan “İnanıyorum ki mübarek kurban bayramı bu atmosferi daha da pekiştirecektir. Bu bayram vesilesiyle, ben milletimden sıla-yı rahimi ihmal etmemelerini; yani yakınlarını, komşularını ziyaretlerini, dayanışmayı, hediyeleşmeyi ihmal etmemelerini istiyorum” dedi.

Kabir ziyareti

BAŞBAKAN Erdoğan, Kurban Bayramı arefesinde anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, sivil plakalı bir araçla Karacaahmet Mezarlığı’na geldi. Annesi Tenzile Erdoğan ile babası Ahmet Erdoğan’ın mezarlarını ziyaret eden Başbakan Erdoğan, ziyaretin ardından yine sivil plakalı araçla mezarlıktan ayrıldı.

LİDERLERİN BAYRAM MESAJLARI

Birbirimizi anlayalım saygı gösterelim


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yayımladığı bayram mesajında demokratikleşme paketine atıfta bulundu: “Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, ülkemize ayakbağı olma mahiyeti taşıyan tüm sorunların üzerine cesaretle gidilmektedir. Burada önemli olan, enerjimizi milletimizin beklentileri doğrultusunda harcamaktır. Sorunlarımızı elbirliğiyle çözecek iradeye, imkanlara ve siyasi istikrar başta olmak üzere önemli avantajlara sahibiz. İhtiyacımız olan yegane unsur, birbirimizi anlamak, farklılıklarımıza saygı göstermek, birliğimizi, dirliğimizi her şart altında muhafaza etmektir.”

‘Birliğimiz en büyük gücümüz’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek mesajında, Türkiye’nin yanı başında cereyan eden olaylara bakılarak birlik, beraberlik ve kardeşliğin öneminin daha iyi anlaşılması ve hatırlanması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Çünkü birlik ve beraberliğimiz, bizim en büyük gücümüzdür. Bu aziz vatan üzerinde ebediyen yaşamamızın şartı budur. Kalplerimiz bir olduğunda hiçbir gücün bizi birbirimize düşüremeyeceğini, tarihi tecrübelerimiz bize öğretmiştir. Fitne ve fesat odaklarının birliğimizi bozmaya dönük çabaları, bizlerin dayanışması karşısında boşa çıkacaktır.”

‘Her adım barışa hizmet etmeli’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı mesajda şu görüşleri dile getirdi: “Ülkemizin ve bölgemizin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüzde Kurban Bayramını buruk ama geleceğe umutla, güvenle bakarak kutluyoruz. Gelecek bayramlarımızın bayram gibi karşılanması ve kutlanması için attığımız her adımın ve ağzımızdan çıkan her sözün, hem bayram ruhuna uygun olması, hem de giderek ağırlaşan sorunların çözümüne katkıda bulunması, kardeşliğe, yardımlaşmaya, dayanışmaya, paylaşmaya, demokrasiye ve barışa hizmet etmesi gerekir.”

Uyanık ve şuurlu olmalıyız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yayımladığı bayram mesajında, birlik, beraberlik ve sağduyu çağrısı yaptı: “Dilimizin ve kimliğimizin adeta canlı hedef yapıldığı, bölücü ve yıkıcı emellere kurban verildiği şu günlerde, milletçe sahnelenen tüm oyunlara, tüm sinsiliklere ve tüm provokasyonlara azami ölçüde dikkat etmemiz lazımdır.” Bahçeli, “Ayrımcılığın ve bölücülüğün sürekli yenilendiği, farklı vasıtalarla güç topladığı, değişik enstrümanlarla millet ve devlet hayatına nüfuz ettiği göz alındığında uyanık ve şuurlu olmaktan başka seçeneğimiz olmadığı da net olarak fark edilmelidir” dedi.

Alman Büyükelçi’nin bayram hassasiyeti

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Kurban Bayramı için yayımladığı kutlama mesajında “Türk halkının çok sayıdaki Suriyeli mülteciye göstermiş olduğu dayanışma, bir insaniyet ifadesidir” dedi.

Türkiye’de yaşayan tüm insanlara mutlu ve hayırlı bayramlar dileyen Alman Büyükelçisi Eberhard Pohl, mesajında “Kurban Bayramı bizlere Musevi, Hristiyan, ve Müslümanların ortak atası olan İbrahim’i ve paylaştığımız ortak değerleri hatırlatıyor” sözlerine de yer verdi.

Haberin Devamı