Gazete Vatan Logo

MHRS Üyelik İle Online Hastane Randevu Alma

MHRS sistemine kolayca üye olabilir, hastane randevu sisteminden online hastane randevunuzu alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine üyelik ve online hastane randevu işlemleri hakkında detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

Sağlık Bakanlığı hastane randevularında yaşanan sorunların önüne geçebilmek amacı ile internet üzerinden online randevu dönemini başlattı. Artık vatandaş, internette yer alan Sağlık Bakanlığı MHRS hastane randevu sistemini kullanarak, hastane randevularını pratik ve kolay bir şekilde alabilecek. Sağlık hizmetlerinde modern standartların yakalanabilmesi ve çağdaş sağlık hizmetleri sunulabilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen bu online randevu sistemi sayesinde vatandaş, hastanelerde yaşadığı çile kaosuna katlanmadan, son derece modern bir şekilde muayenelerini olabilme imkanına sahip olabiliyor.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın online randevuları aracılığı ile vatandaşların tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine randevu alabilmesi sağlanabiliyor. Üstelik merkezi bir sistemde online randevu hizmeti sunan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi sayesinde vatandaş, internete erişim sağlayabildiği her yerden tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlık Merkezlerine online randevu alabilme fırsatından yararlanabiliyor. İnternetin yaygın olarak kullanılmakta olduğu bugünlerde dijital platform üzerinde Sağlık Bakanlığı resmi web sitesinden veya mhrs.gov.tr adresinden ulaşılabilen internet hizmeti, akıllı cihazlara indirilerek kullanılabilen MHRS uygulaması ve cep telefonlarından aranarak randevu alımı imkanı sunan ALO 182 olarak 3 farklı platformda vatandaşların en kolay şekilde kamu hastanelerine randevularını alabilmelerini sağlıyor. Günümüzde Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan MHRS hastane randevu sayfasına mhrs.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayan vatandaşların, kamu hastanelerine randevularını alabilmeleri için öncelikli olarak randevu sistemine üye olmaları gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşların öncelikli olarak ana sayfa üzerinde yer alan ‘randevu al’ ekranından giriş sayfasına ulaşmaları ve burada ‘yeni üye’ ekranına girerek, üyelik işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. MHRS hastane randevu sistemi üyelik işlemleri için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘doğum tarihi’, ‘doğum yeri’, ‘isim’, ‘soyisim’, ‘cinsiyet’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu’, ‘sabit telefon’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Ayrıca sisteme girişlerde kullanılacak özel bir ‘parola’ belirlenmesi de gerekiyor. Böylelikle üye olunan Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nde giriş işlemlerinde ‘T.C. kimlik numarası’ ile birlikte üyelikte belirlenen parola kullanılıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne giriş yapan vatandaşlar seçimlerini kendi istekleri doğrultusunda en pratik şekilde yapabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor. Vatandaşlar bu seçimlerini istedikleri gibi gerçekleştirebiliyor. Böylelikle vatandaşların kendi bulundukları ilçedeki hastaneye gitme zorunluluğu ortadan kalktığı gibi vatandaşlar başka kentteki hastanelere randevu bulamama gibi sorunlar ile de karşı karşıya kalmıyor. Bu durumda günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde MHRS hastane randevu sisteminin vatandaşlar tarafından kullanılmasına neden oluyor.

Haberin Devamı