Gazete Vatan Logo

MHP'den flaş başvuru

MHP’nin 7 Haziran genel seçimlerinde ikinci sıradan aday gösterdiği, yurt dışı oyların dağıtılmasıyla yaklaşık 600 oy farkla milletvekilliğini HDP’ye kaptıran 24. Dönem Milletvekili Lütfü Türkkan, bu sistemin değişmesi için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunacağını açıkladı. Türkkan, "Yurt dışı millletvekilliği için ayrı bir bölge kurulmalıdır. Aksi taktirde bu sistem önümüzdeki süreçte de haksızlılara yol açacak" dedi.

Yurt dışı oylarının eklenmesi sonucu yurt genelinde de barajı geçen HDP’nin bir milletvekili çıkardığı Kocaeli’de, Lütfü Türkkan için MHP İl Başkanlığı önce İlçe Seçim, daha sonra İl Seçim kurullarına başvurdu. Ancak bu başvurular reddedildi. Daha sonra Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan başvuru da reddedilince, MHP Kocaeli’de 1 milletvekilinde kaldı.

Seçimlerin ardından ilk kez basın toplantısı düzenleyen Lütfü Türkkan, sitemin yanlışlığından yakındı. Türkkan, "7 Haziran seçimlerinde partimin iki milletvekili çıkaracak sayıda oy aldı. Ancak Anayasa ilkelerine aykırı olarak yurt dışı oylarının etkisiyle milletvekili seçilemedim. Daha önce partimiz itirazlarını yaptı. Henüz bireysel başvuruda bulunmadım. Ancak anayasa ilkesine aykırı olan bu sistemin değişmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmayı düşünüyorum. Yurt dışı millletvekilliği için ayrı bir bölge kurulmalıdır. Aksi taktirde bu sistem önümüzdeki süreçte de bu şekilde haksızlılara yol açacak" dedi.

Haberin Devamı

Seçimlerde ter döken herkese teşekkür eden Türkkan, çok ağır ve keskin siyasi kampanya dönemi yaşandığını, hiçbir seçimde bu kadar ağır propoganda dönemi olmadığını söyledi. Türkkan, "AKP devletin her türlü imakanı sonuna kadar kullandı. Tek parti hayalinin provasını icra etti. Herkesin gözü önünde Anayasa ve yasalar rafa kalktı. Malesef hukuk devleti, tedavisi zaman alacak derin yara aldı. Vergilerimizle ayakta duran TRT, AKP propagandasına soyundu. Muhalefetin sesi kısıldı. Bu haksızlık ve hukuksuzluk hafızalardan çıkmayacak. Erdoğan, anayasayı kamunun gözü önünde çiğnedi. Yeminini çiğnedi. Makama yazık etti. AKP’nin erimesinin önüne geçmek için canını dişine taktı. Elinde Kuran meydan meydan dolaştı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tek adam sultasının kıyısından döndüğünü söyleyen Türkkan, "Davutoğlu, hasar raporunu iyi okumalı. Türkiye rahat bir nefes aldı. Ülkemizin AKP’ye mahkum olmadığı ortaya çıktı. AKP önemli bir oranda oy kayberti. MHP 7 Haziran’dan başarıyla çıktı. AKP’den kopanlar büyük oranda MHP’ye gelmeye başladı. Bundan geriye dönüş olmayacek. Erken seçimin çözülmeleri ve oyları arttıracağı malumdur. Koalisyon kurulması gerekiyor. 27 AB ülkesinin 24’ü koalisyonla yönetiliyor sorun olmuyor" dedi.