Gazete Vatan Logo

‘Merak etmeyin bu millet arkanızda!’

11 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Vezneciler’deki hain saldırıda şehit olan iki polisin cenazesine katılan Başbakan Binali Yıldırım, taziye ziyaretinde bulunduğu Beyazıt Polis Merkezi’nde telsizden emniyet personeline böyle seslendi

‘Merak etmeyin bu millet arkanızda!’

PKK terör örgütünün önceki gün Vezneciler’de bomba yüklü araçla yaptığı saldırının ardından Başbakan Binali Yıldırım önce hastanedeki yaralıları ziyaret etti. Daha sonra Fatih Camii’nde düzenlenen 2 şehit polisin cenazesine katıldı. Cenazenin ardından Beyazıt Polis Merkezi’ni ziyaret eden Yıldırım, burada görev yapan polislerle görüştü, geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti. Saldırıda hasar gören Vezneciler Kız Öğrenci Yurdu’nu da ziyaret eden Başbakan, yurt çıkışında polis telsizinden emniyet personeline seslendi.

78 milyon biliyor ki...

Polis teşkilatına çalışmalarında başarılar dileyen Başbakan Binali Yıldırım, özetle şunları söyledi: 78 milyon vatan evladı iyi biliyor ki, kalleş, hain, insanlıktan nasibini almamış bu katillere hak ettikleri cezayı vereceksiniz. Yaptığınız fedakarlık, kahramanlık için milletimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz. Bazen az da olsa kendini bilmezlerin yapılan bu amansız mücadeleyi hafife alma gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz. Hiç merak etmeyin; her vatan evladı, milletimiz sizin arkanızdadır. Sizlerin her gün yüzlerce buna benzer olayı olmadan önlediğinizi biliyoruz. Bunları vatandaşlarımızı tedirgin etmemek için açıklamıyoruz. Ama binde birde olsa maalesef dikkatten kaçıyor. Teker teker gözlerinizden öpüyorum. Allah’a emanet olun.” Polisler de konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım’a telsizden anonslarla teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘Katil PKK’dır’

Başbakan Yıldırım, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaretinin ardından da şunları söyledi: Nerede olursa olsun, ister şehirde ister kırsalda terörün Türkiye’nin gündeminden çıkması için canla başla askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz hatta vatandaşlarımız bir vücut olarak, bir ve beraber olarak gece gündüz bu amansız mücadeleyi yapacağız. Vezneciler’deki saldırıda katil PKK örgütüdür. Bu bizi şaşırtmadı ama yavaş yavaş çemberleri daralıyor. Hem şehirde, hem kırsalda üzerilerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz.