Gazete Vatan Logo

Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? TOGG Ceo’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın biyografisi!

Yerli otomobil TOGG, Cumhuriyet’in ilanının 99. yılına armağan ediliyor TOGG’un tesis açılışı ile birlikte TOGG’un yönetim kadrosunda yer alan TOGG Ceo’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın kariyeri merak ediliyor. Peki, Mehmet Gürcan Karakaş kimdir, kaç yaşında ve nereli? TOGG Ceo’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın biyografisi!

Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? TOGG Ceo’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın biyografisi!

Türkiye’nin otomobili TOGG’da 60 yıllık hayal gerçek oluyor. Türkiye’nin vizyon projesi olan TOGG’da ilk seri üretim araç banttan inecek. Devrim arabalarından sonra büyük başarıya imza atan TOGG’un yönetim kadrosunda yer alan TOGG Ceo’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın kariyeri ve hayatı merak ediliyor.

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR?

TOGG Ceo’su Gürcan Karakaş 1965 yılında Antalya’nın Akseki ilçesinde dünyaya geldi. 1988 yılında Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Karakaş, aynı yıl içerisinde Aselsan’da çalışmaya başladı. 1990 yılında Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev alan Karakaş, 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach’ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak çalıştı.

1995 yılında Bursa’da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü oldu ve 1996-1997 yılları arasında Almanya Bühlertal’da enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görev aldı. Gürcan Karakaş, 2004 yılında Bosch Türkiye’ye Genel Müdür olarak atandı.

Haberin Devamı

2007 yılında Bosch’un Almanya’daki merkezine geçiş yapan Karakaş, o tarihten bu yana grubun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Karakaş yerli otomobil TOGG'un CEO'luk görevini üstleniyor.