Gazete Vatan Logo

Mecnun’un Leyla’dan nefret etme süreci!

MHP?lideri, Davutoğlu’nun Ferhat ile Şirin benzetmesine yanıt verdi: “Çözüm süreci Ferhat’ın Şirin’i katletme, Mecnun’un Leyla’dan nefret etme sürecidir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kobani’ye yardım adıyla yapılanların amacının Kürdistan’ın kurulması olduğunu iddia ederken, çözüm sürecine de ilginç sözlerle tepki gösterdi. Akil İnsanlar için “63 akılsız PKK’nın emrinde çalıştırıldı” diyen Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında özetle şöyle konuştu:

‘PKK iyice silahlandı’

“Şu anda hükümetin tek ve en önemli meşgalesi süreç rezaletidir. PKK silah bırakıyor, eller tetikten çekiliyor, fikirler konuşuyor dediler; tam tersine PKK iyice silahlandı. AKP-İmralı, AKP-Kandil; HDP-Kandil, Kandil-İmralı, HDP-İmralı arasındaki süreç trafiği vızır vızır işlemekte, geceli gündüzlü ihanet mesajları taşınmaktadır. PKK’yla Kobani şiddeti esnasında bile pazarlık yapmanın, yandaşlarını sokağa ve isyana çağıran HDP’yle görüşmenin nasıl bir hıyanet olduğunu ya bilmiyor ya da yattı balık yan gider diyorsunuz. Başbakan Davutoğlu, Amasya’da ‘Çözüm sürecinden bizim anladığımız, Ferhat ile Şirin’in muhabbetini bütün Türkiye’ye egemen kılmaktır’ açıklanmasında bulunmuştur. Sayın Davutoğlu, çözüm sürecini sana yanlış anlatmışlar veya sen yanlış anlamışsın. Çözüm süreci Ferhat’ın Şirin’i katletme, Kerem’in Aslı’yı yok etme, Mecnun’un Leyla’dan nefret etme sürecidir.”

Haberin Devamı

Aşçı ve bahçıvan da verin!

“Türkiye’de müebbete çarptırılmış hangi mahkum 2 odalı, televizyonlu, bahçeli bir yerde kalmaktadır? Bu durumun villadan ne farkı olacaktır? Oldu olacak İmralı canisine bir bahçıvan, bir aşçı, bir odacı tahsis edin de her şey tamam olsun. Cani başı, AKP yardımıyla İmralı’yı örgütünün karargâhı haline dönüştürdü.”

Amaç Kürdistan

“Sorarım sizlere; Erdoğan’ın terör örgütü olarak yaftaladığı PYD’ye yardım etmek, yataklık yapmak millete ve vatana karşı işlenmiş suç değil midir? Türkiye, kendi topraklarından peşmergenin geçmesine nasıl müsamaha gösterecektir? Bize göre amaç ne Kobani, ne Suriye ne de Irak halklarının dirliği ve istikrarıdır. Amaç Kürdistan’dır, amaç petrolü alıp götürmek, Orta Doğu haritasını tekrar ve kanla çizmektir. Kobani’ye yardım adıyla bir oyun oynanmaktadır.”

Haberin Devamı

‘Mahkemeye çıkarmak namus borcumuz’
MHP lideri, takipsizlik kararı verilen 17 Aralık soruşturması ile ilgili şöyle konuştu: “AKP, hukuka ahlaksız bir operasyon düzenlemiştir. İşin vahim ve aslında çok da şaşırtıcı olmayan yanı, bu kovuğun imalatçısının Recep Tayyip Erdoğan olmasıdır. Yatak odasında para madeni işlettiğinden Zarrab’ın önüne yatmaktan başka çaresi kalmayan zavallı İçişleri eski Bakanı’nın, talihli evladına ait 7 adet çelik kasa içinde kan ter içinde biriktirdiği 1,5 milyon lira iade edilecek midir? Demek ki savcı kasaları somut delil görmemiş, paraların kaynağını merak etmemiş, makul bulmamıştır. Sabık banka müdürünün kutulardan çıkan 4,5 milyon dolarına ne olacaktır? Bu para da aynen iade edilecek midir? Yüzlerce tapenin, ses ve görüntü kaydının, fotoğraf karelerinin ve 29 klasörlük delil dosyasının başına ne gelecektir? Görevi ve gücü ne olursa olsun; şüphelileri mahkemeye çıkarmak MHP için bir namus borcudur.”

Haberin Devamı

Cemaat ele geçirecekti!

Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in “Gülen cemaatinin MHP’yi ele geçirme girişiminde bulunduğu” iddiasının hatırlatılması ve buna yönelik değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Böyle bir deneme yapılmaya kalkışılmış, ancak başarılı olmamıştır” dedi.

Resepsiyona katılmıyor

Bahçeli, 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği resepsiyona katılıp katılmayacağı sorusunu, “Anıtkabir’de olacağız, tebrikat ve resepsiyonda bulunmayacağız” diye yanıtladı.