Gazete Vatan Logo

Meclis'te fenalaşan Saadet Partili Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

TBMM'de rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, yaşamını yitirdi.

Meclis'te fenalaşan Saadet Partili Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

Önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşurken rahatsızlanan SP'li Hasan Bitmez, ilk müdahalesinin ardından Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Bitmez, bugün hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında rahatsızlık geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Sayın Hasan Bitmez, tedavi altına alındığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün 11.50’de vefat etti. Sayın vekilimize Allah'tan rahmet, ailesine, Saadet Partisi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu arayıp, başsağlığı diledi. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu'nu arayarak başsağlığı dileklerini iletti" denildi.

Haberin Devamı

KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bitmez için taziye mesajı yayımladı. Kurtulmuş, "Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez'i yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet; ailesine, Saadet Partisi camiasına, Meclisimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

TBMM'DE HASAN BİTMEZ İÇİN TÖREN DÜZENLECEK

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM'de bugün Hasan Bitmez için tören yapılacağını belirtti. Önder, 'Bugün vekilimiz Hasan Bitmez için Meclis'te saat 16.00'da cenaze töreni düzenlenecek. Vekilimizi Meclis'ten uğurlayacağız.' ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partili vekil Hasan Bitmez'in vefatı sonrası sonrası başsağlığı mesajı paylaştı. Kurtulmuş, 'Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez’i yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Hasan Bitmez'e Allah’tan rahmet; ailesine, Saadet Partisi camiasına, Meclisimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatını teessürle öğrendim. Merhum Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Saadet Partisi camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde konuşma yaptığı sırada geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılan Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefat haberini üzüntüyle öğrendim.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun inşallah.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü.

Haberin Devamı

Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz.” Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz! Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı âli olsun.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: TBMM Genel Kurulu'nda geçirdiği rahatsızlığın ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini derin üzüntüyle öğrendiğim Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki konuşması sırasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefat haberini üzülerek öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Saadet Partisi’ne başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatının üzüntüsü içerisindeyim. Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Haberin Devamı

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ ERTELENDİ

TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmeleri, Saadet Partisi (SP) Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesi nedeniyle yarına ertelendi.

TBMM Genel Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerini görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder başkanlığında toplandı. Görüşmeler sırasında, önceki gün TBMM Genel Kurulunda yine bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşurken rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan SP'li Hasan Bitmez'in ölüm haberi geldi. Bunun üzerine bütçe görüşmelerine kısa bir süre ara verildi.

TBMM'DE TÖREN

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez (54) için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Bitmez'in ailesi ve yakınları ile birlikte TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ve Meclis'teki bütün milletvekilleri katıldı. Hasan Bitmez'in babası Salih Bitmez, Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu'nun koluna girerek tören alanına geldi. Törende, Bitmez'in biyografisi okunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve dua okundu. Bitmez'in cenazesi, yarın İstanbul'da cuma namazından sonra Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedilecek.

Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bitmez, 1969 yılında Giresun Alucra'da doğdu. İlkokulu İstanbul'da okuduktan sonra Gebze İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Mısır'da El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde öğrenim gördü. Bitmez, evli ve 1 kız çocuğu babasıydı.