Gazete Vatan Logo

'Meclisin yüzde 80'i obez, tatlıyı kaldırın'

Canan Karatay, yüzde 80’i obez olan Türk milletini temsil eden milletvekillerinin de obez olduğunu söyledi ve TBMM'de tatlının kalkmasını istedi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Canan Karatay, yüzde 80’i obez olan Türk milletini temsil eden milletvekillerinin de obez olduğunu söyledi. Karatay, Meclis restoranından tatlıların kaldırılmasını, ekmek yenilmemesi gerektiğini söyledi.

Tansiyon yükselten şeker

TBMM’de milletvekillerinin yaşanan tartışmalar nedeniyle tansiyonların yükseldiği yönündeki soruya Karatay, "Tansiyonu yükselten şekerdir. İnsülin tansiyonu yükseltir. Bir zahmet restorandan tatlıları kaldıralım. Ekmek yediğiniz sürece tansiyonunuz düşmez. Milletvekillerimizin sağlıklı kalmaları için karbonhidrattan uzak durmalarını öneriyorum. Gazlı içecekleri, şekerli suları içmesinler. Bal, pekmez yemesinler bakın nasıl dinç oluyorlar, Türk gibi olurlar” dedi.

Kırmızı et faydalı mutlaka paça yiyin

Kırmızı etin faydalı olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, "Doğal beslenen hiçbir hayvanın eti de yağı da zararlı değildir. Hastalanmamak için bol bol paça yiyin. Paça kadar kuvvetli bir besin olamaz, çocuklara bnu alıştırın. İşkembe çorbası kadar sağlıklı bir besin olamaz. Kolesterolün yüksekliği de faydalı, çünkü bizim hücrelerimizin yapısında kolesterol var. İnsan vücudundaki kolesterol stres olduğu zaman çoğalır, vücudumuzun en güçlü antioksidanıdır.

Haberin Devamı

Mecliste bulunan milletvekillerinin de Türk milletini obez olarak temsil ettiklerini söyleyen Karatay, "Türkiye’nin vekilleri, Türklerin vekilleri var. Türklerin de zaten yüzde 80’i obez. Ayrıcalıklı bir grup değil, Türk milletini temsil ediyorlar, obez olarak da temsil ediyorlar" dedi.