Gazete Vatan Logo

Mahmut Efendi’nin cenazesi ne zaman, hangi camide, saat kaçta? Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreni nerede, cenazesi nereye defnedilecek?

Mahmut Efendi'nin cenaze namazı ne zaman kılınacak, Mahmut Efendi nereye defnedilecek? Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun İsmailağa şeyhi Mahmud Ustaosmanoğlu 93 yaşında vefat etti. Peki, Mahmut Efendinin cenazesi ne zaman, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreni nerede ve hangi camide?

Mahmut Efendi’nin cenazesi ne zaman, hangi camide, saat kaçta? Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreni nerede, cenazesi nereye defnedilecek?

Nakşibendi Tarikatının Halidiye kolunun İsmailağa şubesi Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu böbreklerindeki rahatsızlık sebebiyle hastanede tedavi altına alınmıştı. Mahmut Efendi Hazretleri 93 yaşında vefat etti. Ölüm haberini torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu Twitter hesabından açıkladı.

Mahmut Efendi’nin cenazesi ne zaman, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreni nerede ve hangi camide?

İsmailağa Camii'nin resmi hesabından paylaşılan bilgiye göre Ustaosmanoğlu'nun cenazesi 24 Haziran Cuma günü Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 senesinde Trabzon'da dünyaya geldi. Gençliğinde etraftaki köylerin hocalarından ders aldı. 16 yaşında icazet aldı. İcazetinden sonra köyünde ders vermeye başladı. Henüz askerlik çağına gelmeyecek kadar genç yaşında, yetiştirmiş olduğu talebelerine icazet verdi. 16 yaşındayken evlendi.

1952 senesinde şeyhi Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik dönüşünde Ali Haydar efendi tarafından İsmailağa Camii'nde imamlık yapması üzerine davet aldı. 1954 senesinde İsmailağa Camii'nde imamlık görevine başlayan Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

Haberin Devamı

2010 senesinde İstanbul'da düzenlenen Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'ndan sonra kendisine İslam'a Üstün Hizmet Ödülü verildi. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yetiştirdiği ünlü talebeleri arasında "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de vardır.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun eserleri

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yazdığı ve onun hakkında yazılan eserler:

- Ruhul Furkan Tefsiri (Henüz 18. cilde kadar yazılmıştır ve 54 cilt olması beklenmektedir)(Açıklamalı Kur'an tefsiri)

- Sohbetler (6 Cilt) (Kendi yapmış olduğu sohbetler)

- Risale-i Kudsiyye (2 Cilt) (Yanyalı Mustafa İsmet Garibullah'ın eserinin tercüme ve izahı)

- Umre Sohbetleri

- Fatiha Tefsiri

- Âyete'l Kürsî ve Amene'r-Rasûlü Tefsiri

- Kur'an-ı Kerim'in Faziletleri ve Okuma Âdabı

- Efendi Babam Buyurdu ki

- Kurânı Mübîn ve Kelime Mânalı Meâli Âlîsi

- Kuranı Mecid ve Tefsirli Meali Alisi

Haberin Devamı

- Efendi Hazretlerimizin Hatm-i Hâce Sohbetleri

- İrşadül Müridin

- Mahmud Efendi Hazretlerinden Duâlar

- Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri ile Huzur İkliminde İrşad Umresi 2011

- Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu Ödül Töreni

- Tembihat

- Mektubatı Mahmudiyye