Gazete Vatan Logo

Mahkeme Dosya Sorgulama İle Yargıtay Ve Danıştay Dava Dosyaları Öğrenme

Mahkeme dosya sorgulama ile internet üzerinden mahkeme bilgilere ulaşmak mümkündür. Mahkeme sorgulama ile mahkeme dava dosyaları öğrenmek için mahkeme sorgulama ile ilgili yaptığımız haberin devamını okuyabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı tarafından mahkeme ve adli olaylar ile ilgili işlemlerin takibinin yapılması amacıyla UYAP adı altında yeni bir portal açılmıştır. bu portal ile birlikte mahkeme sorgulama işlemleri de online olarak sorgulanabilir hale gelmiştir.Bu bakımdan vatandaşlar gerek bu UYAP portalından gerekse de UYAP portal ile birlikte online dünyaya taşına mahkeme sorgulama işlemleri için internet üzerinden bilgi alabilmektedir.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA

Mahkeme sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşların devlet portalına girmesi yeterli olacaktır. E devlet portalında yer alan Adalet Bakanlığı menüsü altından ulaşabileceğiniz mahkeme dava dosyası sorgulama imkânı ile birlikte mahkemeler ile ilgili tüm detaylara internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu bakımdan mahkeme sorgulaması yapmak isteyenlerin E Devlet portalına giriş yapması gerekmektedir.Devlet portalına giriş yapmak isteyenler için TC kimlik numarası ve EDevlet şifresi gereklidir. bu bilgileri ile birlikte ile sorgulama ekranı ulaşmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Mahkeme ile ilgili dava dosya sorgulama dışında diğer sorgulama işlemlerini yapabilmekmümkündür.Bu bakımdan E Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı menüsü altında bulunan UYAP hizmetleri başlığı ile UYAP portalı vatandaş girişinden de yararlanabilirsiniz.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda mahkeme sorgulama işlemleri başta olmak üzere adalet Bakanlığı’na bağlı birimler üzerinden yapacağınız tüm işlemleri internet üzerinden de takip edebilirsiniz. Özellikle uzun bir süreç olan mahkeme süreçleri için bu imkan oldukça yararlı olacaktır.Öyle ki sürekli değişen ve yeni bir tarih verilen mahkeme ile ilgili bilgileri aklınıza tutmaya uğraşmadan internet sorgulama yaparak mahkeme bilgilerinize kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Tüm bu imkanlar sayesinde işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.Bunun için herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmadan sadece E Devlet portalı üyeliğinizin olması yeterli olacaktır. E Devlet üyeliği olmayan vatandaşlar da E Devlet üyeliği ile ilgili işlemleri yerine getirerek tüm bu imkanlardan yararlanmayahemen başlayabilir.

Haberin Devamı