Gazete Vatan Logo

LYS, ALES ve KPSS başvuru süreleri uzatıldı!

ÖSYM tarafından LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavları için başvuru süresinde başvurusunu yapamamış olan adaylar için ek başvuru günü oluşturuldu. Sınavlar için başvuru günleri ne zaman? Detaylar haberimizde!

LYS, ALES ve KPSS başvuru süreleri uzatıldı!

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, başvuru tarihleri sona eren LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına başvuru süresi içinde başvuru işlemi yapamayan adaylar için bir karar aldıklarını açıkladı. Açıklama ile bu sınavlar için ek bir günlük başvuru süresi tanınacağı açıklandı. Geç başvuru günleri bugün başlayacak. Bugün ALES sınavı için başvurmak isteyen adayların başvuruları sistem üzerinden alınacak. Diğer sınavların geç başvuru günleri de ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınladı.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

LYS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

E-ALES BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geç Başvuru Tarihleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı(Ales – 2017 İlkbahar dönemi) için başvuru işlemleri 27 Nisan 2017 yani bugün yapılabilecek.

2017- Lisans Yerleştirme Sınavları için başvurular 28 Nisan’da,

2017 – KPSS A grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek- Genel Kültür, Eğitim bilimleri) sınavı için 3 Mayıs’ta,

2017 – KPSS Öğretmenlik Alan bilgisi (ÖATB) sınavı için 3 Mayıs’ta,

Haberin Devamı

2017- KPSS A grubu ve alan bilgisi sınavı için 4 Mayıs’ta

2017 – Adalet Bakanlığı Sınavları (Adli Yargı – Adli Yargı/Avukatlık) için 17 Mayıs’ta bir gün süre ile başvuru işlemi gerçekleştirilebilecektir.

Sınavlar İçin Başvuru Nasıl Yapılacak?

ÖSYM tarafından geç başvuru tarihleri açıklanan sınavlar için başvuru işlemleri diğer sınavlarda olduğu gibi ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girilerek yapılacaktır. Geç başvuru günü için başvuru yapacak olan adaylardan artırımsız ücret alınacaktır.

Sınavlar için ücretler başvuru günü saat 23.59’a kadar sadece internet bankacılığı ile ödenebilecektir. Belirtilen sınavlar için başvuru işlemini gerçekleştiren ancak sınav ücretini ödememiş olan adayların sınav başvuruları kabul edilmeyecektir.

Geç başvuru günü açılan sınavlar için sadece Ankara’da sınavlar yapılırken bu sınavlar için adaylar tercih edecekleri illerde sınava girebileceklerdir. Bu 4 sınav dışında sınav başvuru yapmayan adaylar için geç başvuru ücreti farklılaştırılmış olarak alınacaktır. Yine bu adaylar sınava sadece Ankara’da girebilecektir. Çok sayıda kişinin geç kalmaması için bu sınavlar dışında normalde sınav ücretleri normal ücretin üzerinde alınmaktadır.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanı Ömer Demir yaptığı açıklamada, bundan sonra ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavlar için sınav takvimi yayınlanırken geç başvuru tarihlerinin de yayınlanacağını adaylara duyurdu. Yani artık adaylar hem sınavlar için son başvuru tarihlerini görebilecekler hem de geç başvuru tarihlerini görebilecekler. Mazeret araması yapılmadan geç başvuru gününe kalmış olan adayların yapacağı başvurular da kabul edilecektir.

Sınavlar için alınan bu karar ÖSYM’nin koyduğu süre içinde sınav başvurusu yapamamış ya da sınav için yatırılması gereken ücreti zamanında yatıramamış olan adaylar için bir fırsat oldu.