Gazete Vatan Logo

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? (2018 LGS sonuç tarihi)

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Liseye geçecek olan öğrenciler girdikleri LGS'nin sonuçlarını merakla bekliyor. MEB, LGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi değiştirdi.

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? (2018 LGS sonuç tarihi)

LGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleşene LGS'nin ardından gözler MEB'e çevrildi. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Puan hesaplaması nasıl yapılır? İşte detaylar...

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liseye Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanma tarihi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Haziran 2018 tarihi olarak belirlendi. LGS'ye katılmış olan öğrenciler 26 Haziran'da sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecek.

Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

LGS puanları öğrencinin net sayısı ile o derse ait kat sayının çarpılması ile elde edilecek. LGS sınavında Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur. 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda standart sapma uygulaması olacak ve en yüksek 500, en düşük 100 puan olacak.

Haberin Devamı