Gazete Vatan Logo

KYK borçları ne olacak? KYK faizleri silindi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Milyonlarca öğrenim kredisi borçlusunu ilgilendiren KYK borçlarına ilişkin yeni karar! Kabine toplantısında görüşüldü. Enflasyon nedeniyle yüksek faizler öğrenim kredisi borçlularını zora sokmuştu. Geçtiğimiz günlerde "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" sözleriyle düzenlemeye ilişkin mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının ardından gözler Kabine toplantısına çevrilmişti. Kabine toplantısı sona erdi. Kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni düzenlemenin detaylarını açıkladı. Peki, KYK borçları ne olacak? KYK borçlularına düzenleme gelecek mi? KYK faizleri silinecek mi? İşte KYK borçluları için Kabine’den çıkan kararlar!

KYK borçları ne olacak? KYK faizleri silindi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

KYK borçlularını ilgilendiriyor! Üniversite eğitiminde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan öğrenim kredisi alanların borçları yüksek enflasyon nedeniyle neredeyse üçe katlamıştı. Beyaz eşyaya endeksli öğrenim kredisi borçuluları için yeni düzenleme yapacaklarının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözler Kabine toplantısına çevrilmişti. Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK düzenlemesi ile ilgili detayları anlattı. Peki, KYK borçları ne olacak? KYK borçlularına düzenleme gelecek mi? KYK faizleri silinecek mi? İşte KYK borçluları için Kabine’den çıkan kararlar!

KYK BORÇLARI NE OLACAK? FAİZLER SİLİNECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK borçluları ile ilgili yapılacak düzenleme ile ilgili şunları söyledi: 

 "Kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Yılbaşında bu rakamları yine artıracağız. Öğrenim kredisi başvuran her öğrenciye veriliyor. Alınan kredilerin ödemeleri mezun olduktan 2 sene sonra alınmaya başlanıyor. İş bulamadıysa bu genç ödemeyi E-Devlet üzerinden erteleyebiliyor. Bugüne kadar kredilerin ödemeleri yurt içi piyasa endeksi üzerinden alınıyor. Hiçbir zaman kredi faizi uygulaması yapmadık. Bay Kemal faizden bahsediyor. Gel sıkıyorsa ispatla. Kimden faiz almışız. Son dönemde enflasyonun arzu edilmeyen rakamlara yükselmesi istenmeyen rakamların ortaya çıkmasına neden oldu. Gençlerimizi bu yükün altında bırakamazdık. Kredi geri ödemelerinin alınan rakamı üzerinden ödenmesine karar verdik.Ana para geri alınacak. "

Haberin Devamı