Gazete Vatan Logo

‘Küçük olabilirim ama yüreğim büyük’

Saldırının 3’üncü gününde İstanbullular, yerli ve yabancı turistler olay yerine gelmeye devam etti. Küçük bir kızın kendi el yazısıyla yazdığı ve patlama yerine bıraktığı mektup, saldırıyı çocuk gözünden yansıttı:

‘Küçük olabilirim ama yüreğim büyük’

“Ben Nergiz, Küçük olabilirim ama yüreğim büyük. Lanet olsun. Artık babam haberleri izlemiyor. Her gün şehit haberleri. (Hak ediyor muyduk) Asya kardeşimiz orada olmaya, ya annesi. Lanet olsun terör. Ya böyle şey olur mu? Ben anneme diyorum ki Kapat televizyonu diyorum. Artık ambulans sesinden bıktım. Terörü lanetliyoruz.” Yine bir çocuk tarafından konulan yazıda ise “Biricik Asya umarım gözlerini açarsın. Biliyorum zor ama bizi sevindir. Sana oyuncaklar ve yeni bebek puseti alacağım” diye yazdı.

Asya için kritik karar

Saldırıda ailesi ile birlikte yaralanan küçük Asya, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Hastanesi’nde tedaviye alındı. Beyin ameliyatı geçiren Asya’nın bu sabah saatlerinde tomografisi çekildi. Ameliyattan sonra uyutulan Asya’nın uyandırılıp uyandırılmayacağına gün boyu yapılacak tetkikler sonucunda karar verileceği belirtildi. Asya’nın annesi Çilem Başaran’ın ise sağlık durumunun iyiye gittiği ve yoğun bakımdaki tedavisinin ardından normal servise alınacağı söylendi. Asya’nın 7 yaşındaki ablası Elçin ise dün taburcu edilmişti.

Haberin Devamı