Gazete Vatan Logo

KPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu?

KPSS tercih sonuçlarının açıklanması merakla bekleniyor. Milyonlarca kişinin katıldığı KPSS önlisans ve ortaöğretim sonuçları için ÖSYM açıklama yaptı mı? KPSS sonuçları hangi tarihte belli olacak?

KPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu?

30 Aralık tarihinde son eren 2016/2 KPSS tercihlerinin ne zaman sonuçlanacağı ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. 21 - 30 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen KPSS tercihlerinin 13 - 20 Ocak aralığında duyurulması bekleniyor. İşte KPSS ile ilgili tüm detaylar...

KPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BURADAN ÖĞRENİLEBİLECEK.

KPSS ATAMALARINDA GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILACAK

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği Kamu Personeli ve Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılacak olan tercihlerde bu yıl güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma koşulu da eklendi. Eklenen bu hüküm Resmi Gazete’de 30 Ekim tarihinde yayınlanmış olan 676 Sayılı Olağan üstü HAL yani OHAL kapsamında bazı tedbirler alınması hakkında kanun hükmünde kararname ile birlikte devlet kurum ve kuruluşlarına atanacak olan kişiler ile ilgili güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırması yapılmış olmak şartı olarak eklenmiş durumda.

KPSS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLEBİLECEK?

KPSS tercih sonuçları açıklandığında https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden öğrenilebilecek. Girilen KPSS yıl ve dönemine göre tercih sonuçları bağlantısına tıklanması gerekiyor. Ardından T. C. kimlik numarası, yabancı uyruklu kişiler için ise yabancı uyruklu numarası, ve aday şifresi girilerek sonuçlara kolayca ulaşılabilecek.

Haberin Devamı