Gazete Vatan Logo

KPSS soruşturmasında son durum ne? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ÖSYM’de yapılan soruşturmayı anlattı!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptaline kadar varan soruların sızdırılması iddiaları ile ilgili olayda yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Devlet konuyu farklı açılardan ele alıyor. Topyekün başlatılan araştırmalar devam ederken ön rapor da Devlet Denetleme Kurulu tarafından açıklanmıştı. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konu ile ilgili olarak katıldığı bir televizyonda açıklamalarda bulundu. Peki, KPSS soruşturmasında son durum ne? KPSS soruşturması nasıl yürütülüyor? İşte Bakan Bozdağ’ın açıklamaları!

KPSS soruşturmasında son durum ne? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ÖSYM’de yapılan soruşturmayı anlattı!

Milyonlarca adayın kamu personeli olmak için girdiği KPSS ile ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. KPSS sorularının sızdırıldığı iddeiasıyla başlatılan soruşturmalar çok yönlü devam ediyor. Konu ile ilgili olarak en son Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu. Peki, KPSS soruşturmasında son durum ne? KPSS soruşturması nasıl yürütülüyor? İşte Bakan Bozdağ’ın açıklamaları!

KPSS SORUŞTURMASI NASIL YÜRÜTÜLÜYOR?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Akit TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptal edilmesine ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Bozdağ, yaşanan hadisenin yüz binlerce gencin hayatını etkilediğini söyledi.

Sınavın doğruluk, dürüstlük ilkelerine uygun yapılmasının devletin vazifelerinden biri olduğuna işaret eden Bozdağ, sınavdan sonra tereddütlerin artmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruma müdahale ettiğini belirtti.

Bozdağ, Devlet Denetleme Kurulu'nun devreye sokulduğunu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını, yeni ÖSYM Başkanı atandığını ve delillerin karartılmasını önlemek için birtakım kararlar alındığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Bozdağ, "Bütün bu adımlar bu olayla ilgili en ufacık bir tereddüde, şüpheye, gölgeye mahal bırakmayacak şekilde bir soruşturmanın hem idari açıdan Devlet Denetleme Kurulu vasıtasıyla hem de adli açıdan savcılık vasıtasıyla yürümesi son derece önemli" dedi.

KPSS SORUŞTURMASINDA SON DURUM NE?

Hükümetin konuya ilişkin yapılması gerekenlerin hepsini yaptığını belirten Bozdağ, "Burada kastı, kusuru olan var ve burada birtakım terör örgütlerinin parmağı var veya başka şeyler var ise bunlar da delilleriyle ortaya konduğu takdirde bunlarla ilgili de gereğinin yapılacağından, adalet terazisinin bu meselede dosdoğru tartıp herkese hak ettiğini vereceğinden hiç kimsenin şüphesi olmaması lazım" ifadesini kullandı.