Gazete Vatan Logo

KPSS hırsızı memura ihraç

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan ve 5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, toplantıda iki KHK’nın ele alındığını, 2010 KPSS’de soru çalanların memurluktan ihraç edileceğini açıkladı.

KPSS hırsızı memura ihraç

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantı, planlanandan 1 saat geç olarak saat 12.00’de başladı. Toplantı akşam saat 17.00 sıralarında sona erdi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yaptığı açıklamada toplantıda iş ve dış güvenlik konularının teferruatlı şekilde ele alındığını, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, İçişleri bakanlığı’nın sunumları çerçevesinde, Türkiye’ye yönelik iç ve dış tehditlerin masaya yatırıldığını söyleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kurulda 670 ve 671 sayılı kanun hükmünde kararnamelerin ele alındığını ifade etti ve özetle şu açıklamaları yaptı:

Unvanları gidecek

“670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken yani FETÖ’cü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste, bugünkü Kanun Hükmünde Kararnameyle yürürlüğe girerek yayımlanacaktır. Bu listede ismi geçen FETÖ mensupları, devlet memuru olma vasfını kaybedeceklerdir. Ayrıca yine bu kararname çerçevesinde, bu kararname ile görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır. Örneğin büyükelçi, hakim, savcı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subaysa mesleki rütbeleri gibi, vali gibi birtakım meslek unvanlarını kullanmaları mümkün olmayacak, yüksek yargı mensubu olmak gibi hem unvanlarını kullanamayacaklar hem de buralardan kaynaklanan haklarını bundan sonra kullanamayacaklardır.”

Haberin Devamı

Akar ve Fidan bilgi verdi

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kurul toplantısına katıldığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu: Hem Sayın Genelkurmay Başkanı hem MİT Müsteşarımız Bakanlar Kurulu üyesi olmadıkları halde davet edilerek kendilerinden iç ve dış güvenlikle ilgili konularda bilgi alınmıştır.”

Haberin Devamı

Pilot açığı kapatılacak

TSK’NIN yapılanmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Kurtulmuş, “TSK’nın pilot açığının kapatılması için yeni pilot alımı, eskiden pilot olup da ayrılanların yeniden TSK’ne kazandırılmasıyla ilgili düzenleme yapıldı. GATA ve askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devri düzenlendi. Kapatılan askeri okullarda ise sözleşmelerin feshi kararlaştırıldı” bilgisini verdi.

TİB için KHK hazırlığı başladı

17-25 aralık sürecinin ardından yasa dışı dinlemelerle gündeme gelen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) kapatılmasına ilişkin süreç hızlandı. Böylece, TİB’in kapatılması, bütün işlevlerinin doğrudan BTK bünyesine dahil edilmesi sağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİB’in kapatılacağını söyleyerek, “Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden biri de orası” ifadelerini kullanmıştı.

Öğretim üyeleri için emeklilik yaşı 75 olacak

“2006 sonrasında kurulan 41 üniversitemizdeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 67’den 72’ye çıkartılmıştı. Şimdi bu üniversitelerimizdeki emeklilik yaşını 75’e çıkartıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Hakkıyla girenlere hiçbir şey olmayacak’

670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ’cü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağının Maliye Bakanlığı’nın uhdesine bırakıldığını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: Maliye Bakanlığı, bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek, bunların bir kısmının da diğer kamu kurumlarına, dilerse eğer, ihtiyaç ortaya çıkarsa bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır. Mülkiyetini değil tahsisini yapacaktır. Yine 670 sayılı KHK ile 2010 KPSS’de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010 KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak, onlar devlet memuriyeti sıfatlarını, bulundukları sıfatları kullanmaya devam edeceklerdir.

Haberin Devamı