Gazete Vatan Logo

KPSS davasında ‘baskı yapılıyor’ polemiği çıktı

2010 KPSS sorularının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine sızdırılmasına ilişkin görülen davada, sanık avukatı Adem Kaplan, birinci derece mahkemelerin zor durumda bırakıldığını iddia etti.

KPSS davasında ‘baskı yapılıyor’ polemiği çıktı

2010 KPSS sorularının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine sızdırılmasına ilişkin 7’si tutuklu 51 sanık hakkında görülen davada, sanık avukatı Adem Kaplan, ByLock’un MİT’in istihbarat çalışmaları sonucu elde edildiğini, bu nedenle delil sayılamayacağını savundu. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, önceki hafta ByLock’un örgüt üyeliği için delil sayılacağı yönündeki kararını hatırlatan Kaplan, dairenin bu kararı ile birinci derece mahkemeleri zor durumda bıraktığını iddia etti. Kaplan, özellikle FETÖ davalarının görüldüğü mahkemelerin tahliye kararı vermemeleri için baskı altında tutulduğunu savundu. Kaplan, “Eğer böyle bir baskı varsa ki basında bu yönde kuvvetli bir kanaat olduğunu görüyoruz. Bu nedenle mahkeme heyetini çekilmeye davet ediyoruz” dedi.

Hakimden tepki

Sanık avukatının iddiaları üzerine Mahkeme Başkanı Otçu, “Bizim böyle bir sıkıntımız yok, baskı yok. Bir celsede 80 sanığın 80’ini, 50 sanığın 40’ını tahliye ettik. Bakın burada kaç tane tutuklu sanık kaldı? Baskı olsa neden bunları tahliye edeyim?” diyerek tepki gösterdi. Adli kontrol şartının bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçesiyle

Haberin Devamı

7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, ByLock kullandıkları tespit edilen sanıkların yazışma içerikleri ile internet trafiğini gösteren belgelerin ilgili kurumlardan istenmesini kararlaştırdı. Ayrıca mahkeme, sanık avukatının, “heyetin davadan çekilmesi” talebinin Ceza Muhakemesi Kanununca geri çevrilmesine hükmetti. Dava, 20 Eylül’e ertelendi.