Gazete Vatan Logo

‘Kötürüm bir iktidar’

“Türkiye kötürüm bir iktidarın elindedir. Başbakan vesayet altında, bakanları uzaktan kumandalıdır. Bugün ülkemizde her şey birbirine karışmıştır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dün Bilecik’te halka seslendi. “Milli değerler etrafında kenetlenmek için yürüyoruz” diyen Bahçeli, özetle şöyle konuştu:

‘Başbakan vesayet altında’

“Türkiye kötürüm bir iktidarın elindedir. Başbakan vesayet altında, bakanları uzaktan kumandalıdır. Bugün ülkemizde her şey birbirine karışmıştır. Doğru ile yanlış yer değiştirmiştir. Davutoğlu tezvirat ve dedikoduyla siyaset yapılacağını zannetmektedir. AKP yok hükmündedir. Erdoğan AKP’nin fiili eş genel başkanı olarak paralel ve korsan mitinglerle yasa ve Anayasa’yı açıktan çiğnemektedir. Hukuk devre dışıdır.”

‘Şaşkın ve dengesiz’

“Davutoğlu şaşkın, şuursuz, ufuksuz, yönsüz ve dengesizdir. Bildiğiniz gibi bu saray hafiyesi, bu saray tebaası 15 Mayıs’ta buraya gelmiştir. Ve Bilecik’e Süleyman Şah’tan selam getirdiğini söylemiştir. Sayın Davutoğlu bu neyin selamıdır? Süleyman Şah Türbesini bırakıp kaçmanın mı selamıdır? Saygı Karakolu’nu bombalamanın mı selamıdır? Vatan topraklarını peşkeş çekmenin mi selamıdır? Davutoğlu AKP’deki düşüşü gördükçe şoka girmekte, siyasi felç geçirmektedir. Zira 7 Haziran akşamı defteri dürülecektir.”

Haberin Devamı

‘Çamur musun münafık mı’

“Merhum Menderes asılırken MHP neredeydi diyen Davutoğlu bir kez daha mayına basmış, ters köşeye yatmıştır. Davutoğlu haberin olsun, yine çuvalladın, yine yaş tahtaya bastın. Cahil misin müfteri mi? Çamur musun münafık mı? Sayın Davutoğlu sen kimsin? Bu desteksiz atışları, bu yalan dolanı sana kimler öğretti? Paralel dediklerinin elinden tutup devlete yerleştiren, sonra da dönüp darbe yapıyorlar, inlerine gireceğiz diyen çürümüş bir anlayıştan bu ülkeye, bu millete hayır gelir mi? AKP-HDP-PKK ve küresel komplo Kütahya’dan Osmanlı tokadını yiyecektir.”

Seçim torbaları hazırlanıyor
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırladığı seçim takvimi işliyor. Milletvekili genel seçimi kapsamında, sandık kurulları başkanlarına verilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbaları bugünden itibaren hazırlanmaya başlanacak. Bugün sandık seçmen listelerinin çoğaltılması işlemi tamamlanacak. Seçimlere katılan siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda başvuruları ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcisi ile TRT temsilcilerinin Yüksek Seçim Kurulu’na yarına kadar bildirilmesi gerekiyor. Ayrıca başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından 23 Mayıs’ta isim çekilecek.

Haberin Devamı