Gazete Vatan Logo

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 16.00’da video konferans yöntemiyle toplanacak.

Gündemde, omicron varyantı ile birlikte son dönemde artışa geçen vaka sayıları var.

Vaka sayısını azaltmak için tedbirler, mücadele yöntemleri ve aşı takvimi toplantının önemli gündem başlıkları arasında olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

Sağlık Bakanlığı, 16 Şubat Corona virüs tablosunu ve aşılamada son durumu paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 463 bin 241 test yapılırken 94 bin 176 Vaka belirlendi. Koronavirüsten maalesef 271 vatandaşımızı kaybederken hastalığa yakalanıp iyileşen sayısı 104 bin 409 oldu.

BAKAN KOCA'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Koca, "Vaka sayımız dünküyle yaklaşık aynı, vefat sayımızda önemli bir düşüş var. Omicron döneminden itibaren salgının özellikle yaşlılarda ve kronik hastalarda ölüme yol açtığını biliyoruz. Vefat sayısını azaltmamız ek bir hastalıkla mücadele gücü olmayan bu grubun korunmasına bağlı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 84,86, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,79 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 144 milyon 476 bin 562'ye yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.