Gazete Vatan Logo

Koreli plakçı dükkanını kapattı

Dün gece Firuzağa’daki Velvet İndieground Records adlı mekanda düzenlenen Radiohead etkinliğine yapılan saldırının ardından yaşanan gelişmeler haberimizde...

Koreli plakçı dükkanını kapattı

Firuzağa'da Velvet Indieground Records adlı plakçıda saat 21.00 sıralarında yaşandı. Mekanı basan yaklaşık 20 kişilik grup, dünyaca ünlü 'Radiohead' grubunun internetten canlı yayınladığı konseri dinlemek için bir araya gelenleri darp etti.Dün gece Firuzağa’daki Velvet İndieground Records adlı mekanda düzenlenen Radiohead etkinliğine yapılan saldırının ardından dünyaca ünlü grup Radiohead açıklama yaptı.

Misbah Demircan Twitter'dan yazdı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaparak, yaşananları kınamasına rağmen, olayın Ramazan ve içkiyle ilişkilendirilmesini ‘barışa suikast’ diye niteledi: “İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa’da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum. Tahrik, mekândan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttır.”


Radiohead’dan açıklama

İngiliz müzik grubu yaptığı açıklamada, saldırıdan etkilenen sevenlerinde sevgi ve desteklerini gönderdiklerini vurguladı. Dün gece Firuzağa’daki Velvet İndieground Records adlı mekanda düzenlenen Radiohead etkinliğine yapılan saldırının ardından dünyaca ünlü grup Radiohead açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İngiliz müzik grubu yaptığı açıklamada, saldırıdan etkilenen sevenlerinde sevgi ve desteklerini gönderdiklerini vurguladıAçıklamada ” kalbimiz İstanbul’daki Velvet IndieGround’da bulunanlarla birlikte. Umarız bir gün hoşgörüsüzlükten kaynaklanan bu tür şiddet olaylarına çok eskide kaldığına tanık olabiliriz. Şimdilik, İstanbul’daki sevenlerimize destek ve sevgilerimizi gönderebiliriz” ifadelerini kullandı

Saldırıya uğrayan plakçı Güney Koreli çıktı

Dün akşam Beyoğlu Firuzağa’da saldırıya uğrayan plakçı dükkanının işletmecisi Güney Koreli çıktı. Seogu Lee isimli işletmeci saldırının ardından dükkanını kapattı ve habercilerin çekim yaptığı sırada gözyaşı döktü. Açıklama yapmak istemeyen ve gazetecilerin çekim yapmasından rahatsız olduğu gözlenen Lee, İngilizce "lütfen yapmayın" diyerek sokaktan ayrıldı.

Dükkanın sahibi olduğunu söyleyen Haydar Tekin de "Akşam bazı olaylar olmuş. Biz de dükkanın tahliye edilmesini istedik" dedi.

Saldırıyla ilgili henüz gözaltında kimsenin olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı