Gazete Vatan Logo

Kızdıran tasarım!

'Çayda çıra mı oynayacaklar?'

Kızdıran tasarım!

Modacı Dilek Hanif’in THY kabin memurları için hazırladığı kıyafetler sosyal medyaya düştü ortalık karıştı. Fesli, uzun etekli kıyafetler büyük eleştiri toplarken Hanif ve THY kıyafetlerin henüz tasarım aşamasında olduğunu açıkladı



Türk Hava Yolları’nın yeni kabin memuru üniforma taslaklarının dün sosyal medyaya sızması olay yarattı. Modacı Dilek Hanif tarafından tasarımı yapılan üniformalar eleştiri yağmuruna tutuldu. THY’de görev yapan hostes ve steward’lar tarafından da beğenilmeyen üniformalar sosyal medyada alay konusu oldu. Neredeyse ayak bileklerine kadar uzanan etekler, kaftanlar ve fes gibi aksesuarlardan oluşan üniformalar, Muhteşem Yüzyıl dizisindeki kostümlere benzetilerek ironi yapıldı. Gelen tepkiler üzerine modacı Dilek Hanif, VATAN’a “Fotoğrafı görünce ben de çok şaşırdım. THY için alternatifli çalışıyoruz. Bu onlardan sadece bir tanesi... Bitmiş hali değil. Başlarında herhangi bir aksesuar yok. Biz denemek için yaptık ve son halinde olmamasına karar verdik. Hala üzerinde değişiklik yapılacağı için biz THY’ye modelleri teslim etmedik. Bu modellerin üzerine bir çalışma daha yaptık, tekrar tekrar değişikliklerde bulunduk. Yapılan yorumları görmedim. Etek boyu da öyle uzun değil” dedi. Ünlü modacı uzun ceketler hakkında ise “O yanları yırtmaçlı bir yelek gibi bir şey aslında. Kapıda karşılansın diye yapılan bir şey. Sonra uzunları komple kaldırdım. Öyle ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinden etkilenmek gibi bir şey olamaz. Ayrıca izlemiyorum da. Çok şık olacak, kimse merak etmesin. Yüzde yüz garanti veriyorum” diye konuştu. Moskova’da bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ise, “THY ne yaparsa iyi ve güzelini yapar” diye konuşurken twitter’da Turkish Airlines TR adresinden yapılan açıklamada, “Bir süre önce başlayan kabin kıyafeti tasarımlarımız henüz sonuçlanmamıştır. Sonuçlandığında sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız” denildi



MODACILAR YERDEN YERE VURDU

Kinleri sadece bana mıydı

Cemil İpekçi: THY’nin yeni kıyafetleri için bana soranlara: Ben değil sizler karar vereceksiniz, bir de tabii THYnin Genel Müdürü Sayın Temel Kotil. THY unutmayın, Ulaştırma Bakanlığına bağlı, sayın bakanımız Binali Yıldırım bey en doğru karar verecektir. Kendisi son derece hasas bir Bakandır. THY’nın yeni kıyafetleri için fikirlerinizi Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım beye yazarsanız bence burda tartışmaktan daha doğru olur. Ben THY’nin PTT’ nin kostümlerini yaptım diye sözde ihale aldım diye beni AKP yalakası yapanları merak ediyorum? Kinleri sadece bana mıydı.

Şov dünyasına el atmış

Yıldırım Mayruk: Dilek Hanif herhalde komedi çok geçerli olduğu için şov dünyasına el atmış. Uçaklara bundan sonra bindiğimizde bir şov seyredeceğiz sanıyorum. O kıyafetler kesinleşmemiş bile olsa, tasarlamak da aynı rezalettir. Bu tasarımları çizmek Atatürkçü bir kadın için ne kadar doğru olur. Herhalde bundan sonra Mehder takımı yolcu edecek, kılıç kalkan ekibi chech-inde olacak. Kavuklu pilot gelecek. Yurtdışına indiğimiz zaman imajımız böyle mi olacak. Burka gibi yürüyen bir manto nedir. Bir milli kıyafet gibi birşey olsa evet olur saygı gösteririm ama bu uzun etek boyları olmaz.

THY’de eşcinsel ayrımı yok

Sevgililer Günü dolayısıyla bir kampanya düzenleyen THY, sevgilisi için bilet alanlara ikinci bileti 1 Euro’ya vereceğini duyurdu. Daha önceki yıllarda bu kampanyanın kriterleri arasında yolcuların birinin kadın diğerinin de erkek olması şartı bulunduğu belirtilirken bu sene bu şartın kalktığı dile getirildi. THY Basın Müşaviri Ali Genç, “Kampanyadaki kriterleri karşılayan her yolcu, bir bilet alırsa ikinci bileti 1 Euro’ya gelecek. Biz kimsenin sevgilisi erkek mi, kadın mı ona karışmıyoruz. Yaptığımız kampanyanın arkasında kimse başka birşey aramasın” dedi.

‘Çayda çıra mı oynayacaklar’

Dilek Hanif’in hazırladığı kıyafetleri görenler twitter’da eleştiri yağmuruna tuttu:

- Türk Hava Yolları arabik gök konutsal avrat köstüm’s. Ayşegül Aldinç

- Kimse dememiş mi Dilek Hanif’e “Üçlü koltuk giydirmeyeceksin, insan giyecek bunları” diye!? Selin İmer

- Özellikle saç aksesuarı çok komik. Artık uçağa binerken çok gülerim ben. Neşe Sapmaz

- Muhteşem THY mi oldu şimdi. Bu kıyafetler nedir yahu? Gonca Vuslateri

- THY kıyafetleri köşe yastığı, kırlent mübarek. Cem Davran

- Malezya avayolları kıyafetleri... Yazık o sıcakta sucuk olacaklar.. Upps pardon THY imiş?? Tuba Ünsal

- Yeni hostes kıyafetleri: Sanırım uçaklarda çayda çıra oynanacak Ahmet Hakan

- THY, kullarımın gökyüzünde bana daha da yakın olmaları için uçaklara mescit de eklemeyi unutma. tanricc

- THY’nin kabin memurlarını yeni kıyafetleriyle görünce avuçlarına çeyrek altın bırakası geliyor insanın.

Ferdi Carrefour

- “Tak başına fesi, zemzem suyu tepsi tepsi, hacı İbrahimoviç- hacı Messi, bizimle uçuyor hepsi. -THY” kazakerkegi

- THY o kıyafetlerden sonra yakında uçaklarda ayakkabıları çıkarttırırsa hiç şaşırmam. Mehmetcan Yılmaz

- THY anonsu: “Destuuuuur, Kaptan Pilot Murat Özbay Han Hazretleri...”

Selim Çiprut





İşte o tepkiler:

Ayşegül ‏@Belikce
THY uçaklarına binerken “ayakkabılarınızı çıkartın” uygulaması başlarsa şaşırmam. Kusura bakmasınlar ama hiç oldu mu bu kılıklar?

AyhanAbi ‏@AyhanAbii
THY uçuş ekibinin yeni kostümlerinden anladığım kadarıyla uçakta “kına gecesi” düzenlenecek her vakit

Cesur Sert ‏@Cesursert
thy ekip kostumleri buysa kaptanlar, sultan suluman gibi giyinir herhalde

ZuhalSert ‏@zuhalbakal
THY uçuş ekibi yeni kıyafetleri ???? Biri şaka olduğunu söylesin !!!

gizemckt ‏@gizemckt
Yeni THY kostumleri daha aciklanmadan biz biton saydirmistik zaten yoruma gerek yok bence

SanemK ‏@SanemKayhan
THY üniformaları çağ dışı, Arap özentisi, bu ihaleyi gerçekten kim almış, nasıl almış anlamak mümkün değil.

ömür özdemir ‏@ceriLevis

thy uçuş ekibinin yeni kostümlerinden anladığım kadarıyla uçakta dönem dizisi çekecekler..

Serhat Uçak ‏@serhatucak
THY’nin yeni hostes üniformaları.. Arap havayollarından birebir kopya olmasına mı yanalım zevksizliğine mi???

EbruEsc ‏@KraliceLear
THY personelinin “yeni” kıyafetlerini naftalinli sandıklardan mı bulmuşlar? Pek demode, olağanüstü zevksiz!

Barbaros Şansal ‏@barbarossansal
THY uçuş ekiplerinin kostümlerinin ihale sürecini cidden merak ettim ? Kimler teklif verdi ? kimler seçti? kim seçildi ? Yoksa hatır işi mi?

Haberin Devamı