Gazete Vatan Logo

KİPTAŞ’tan İstanbul’da depreme dayanıklı 185 bin TL’ye ev kampanyası! (KİPTAŞ evleri başvuru şartları ve yer aldığı ilçeler nelerdir?)

KİPTAŞ İstanbul'da riskli yapı raporlu evi dışında herhangi bir evi olmayan kişilere 185 bin liraya depreme dayanıklı ev satışı yapacak. Elazığ’da yaşanan deprem riski yapıları yeniden gündeme getirirken, vatandaşlar depreme dayanıklı ev arayışına girdi. Deprem yönetmeliğine uygun evlerin kira ve satış bedelleri ise oldukça yüksek. KİPTAŞ’ın projesi bu nedenle oldukça merak ediliyor. Depreme dayanıklı ucuz ev projesi hangi ilçelerde yapılacak? KİPTAŞ evleri başvuru şartları nelerdir? KİTAŞ ödemesi nasıl olacak?

KİPTAŞ’tan İstanbul’da depreme dayanıklı 185 bin TL’ye ev kampanyası! (KİPTAŞ evleri başvuru şartları ve yer aldığı ilçeler nelerdir?)

İstanbul’da ikamet edip evi riskli olanlara Kiptaş 185 bin liraya sıfır konut satışı yapacak. 6 farklı projede 272 daire satışa sunulacak. KİPTAİ projesinin duyurulmasının ardından İstanbullular, deprem yönetmeliğine uygun KİTAŞ evleri hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Peki, KİPTAŞ evleri başvuru şartları nelerdir? KİPTAŞ İstanbul’da hangi ilçelere ev yapacak? KİPTAŞ projesinden kimler yararlanacak?

KİPTAŞ İSTANBUL’DA HANGİ İLÇELERE EV YAPACAK?

Kiptaş’ın yaptığı kampanyaya göre Çatalca’dan 5. Levent’e kadar 6 farklı projede 272 daire satışa çıkacak.

Kiptaş kampanya kapsamında 83 ile 166 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak 272 depreme dayanıklı enerji kimlik belgesine sahip daireyi satıyor.

KİPTAŞ ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

2+1 daire peşin fiyatına 185 bin liradan satılacak. Peşin ödeme imkânı olmayanlar için ise 36 bin 844 lira peşinat ve aylık 2456 lira ödemeyle 60 ay vadeyle konuta sahip olunabilecek.

Peşin alımlarda yüzde 10 oranında indirim sağlanacak.

24 aylık vadede ise faiz alınmayacak. 36, 48 ve 60 ay için yüzde 0.75 oranında faizle sabit ödeme imkanına sahip olunacak.

Haberin Devamı

KİPTAŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

3 Şubat – 17 Şubat 2020 tarihleri arasında Merkezefendi’de bulunan Kiptaş Genel Müdürlüğü’ne gidilerek başvuru yapılabilecek.

KİPTAŞ BAŞVURU ŞARTLARI

Kampanya kapsamında 17 Şubat 2020 tarihinden itibaren, İstanbul’da oturduğu riskli yapı raporlu evi dışında herhangi bir evi olmayan, 18 yaşını doldurmuş ve ödeme alışkanlığına sahip kişiler için satış süreci başlayacak.

KİPTAŞ’TAN YAPILAN DUYURU!

KİPTAŞ; Çatalca’dan 5. Levent’e 6 farklı projede bulunan 272 daireyi, öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu evlerde oturan mülk sahipleri için satışa çıkarıyor. İBB’nin “Önceliğimiz Deprem” diyerek hayata geçirdiği “Deprem Seferberlik Planı” kapsamındaki kampanya ile mevcut yapı stoğunun verimli şekilde kullanılması amaçlanıyor. İBB iştiraki KİPTAŞ, konut kampanyası ile olası İstanbul depremi konusunda farkındalığı artırmak, yapı güvenliği bilincini üst seviyeye taşımak istiyor.

Haberin Devamı

KİPTAŞ; kampanya kapsamında, muhtelif bölgelerde, 83 ile 166 m2 arasında değişen büyüklüklerde 2+1, 3+1 ve 4+1 toplam 272 daire satışa sunacak. Bu dairelerin çoğunluğu hemen teslim avantajına sahipken, kalan projelerin de bu yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor. Depreme dayanıklı yapıların bir diğer önemli özelliği, enerji kimlik belgesine sahip olması. Bu belge ile binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı sağlanırken, enerji israfı önlenerek, çevre de korunuyor.