Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu o valinin peşinde!

CHP lideri ‘’ Atatürk’ün muasır medeniyet vecizesini artık kullanmayacağım’’ diyen Vali Ayvaz için, İçişleri Bakanına ‘’ O Vali için ne yaptın?’’ diye sordu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Atatürk’ün muasır medeniyet vecizesini artık kullanmayacağım’’ diyen Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ın sözlerini Meclis kürsüsüne getirdi ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e ‘’O Vali için ne yaptın?’’ diye sordu.

Kılıçdaroğlu bütçe görüşmelerinde Vali Ayvaz’ı da konu etti ve hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Ayvaz bir süre önce Mardin’deki toplantıda, Türkiye ekonomisinin çok iyi durumda olduğunu savunmuş ve Atatürk’ün bu konudaki vecizesini kullanmaktan vazgeçtiğini söyleyerek ve şöyle demişti:

‘’30 yıl önce 70 cent’e muhtacız’ diye ağladığımız günler oldu. Başbakanlar, Cumhurbaşkanlarımız, bazı devletlere birer milyar dolar için yalvarıyordu. Şimdi Türk-Amerikan Derneği gelip ABD’deki yatırım için destek istiyor. Şimdiye kadar ülkemizde gemi, uçak helikopter yaptırtmayan bazı yöneticilerin bizi bu hale getirdiğini yeni öğreniyoruz. Bir zamanlar kahraman bildiklerimizin aslında hain olduğunu yeni öğreniyoruz. Türkiye muassır medeniyet seviyesine ulaştığı için Atatürk’ün bu konudaki vecizesini artık kullanmayacağım’’

Haberin Devamı