Gazete Vatan Logo

Kasım Şimşek kimdir? Eski Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek hangi partidendi, kaç yıl görevde kaldı, yaşıyor mu?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan ilçesinde ise 7.6 büyüklüğünde iki deprem sonrası binlerce bina yıkıldı. Hatay'da da çok sayıda bina yıkılmasına rağmen Hatay'ın Erzin ilçesinde yıkılan bir tek binanın olmadığı ortaya çıktı. Söz konusu gelişmenin ardından gözler 4 yıldır görevde olan Ökkeş Elmasoğlu ile bir önceki dönem belediye başkanı Kasım Şimşek’e çevrildi. Peki, Kasım Şimşek kimdir? Eski Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek hangi partidendi, kaç yıl görevde kaldı, yaşıyor mu? 

Kasım Şimşek kimdir? Eski Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek hangi partidendi, kaç yıl görevde kaldı, yaşıyor mu?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde en çok etkilenen yerlerden olan Hatay'ın, tek yıkım ve can kaybının yaşanmadığı Erzin ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, "Kaçak yapıya izin vermedik" dedi. Hatay’ın Erzin ilçesinde deprem kaynaklı bir tek binanın yıkılmamış olması, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde yıkılmayan tek yer olan Kocaeli’nin Dilovası ilçesine bağlı Tavşancıl’ı akıllara getirirken, eski belediye başkanı Kasım Şimşek de sorgulanmaya başlandı.  

Kasım Şimşek kimdir? 

1951 yılında, Hatay’ın Erzin ilçesinde doğdu. 1976 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Eczacılık Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 
 
Erzin ilçesinde eczacılık yapmaktadırlar. Eczane işletmeciliğinin yanı sıra petrol işletmeciliği, narenciye ve meyve-sebze seracılığı yapmaktadır. 
 
29 Mart 2009 yılında Mahalli İdareler ve Yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katıldı ve belediye başkanı seçildi. 
 
Başkan Şimşek, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Haberin Devamı

Eski Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek hangi partiden? 

Kasım Şimşek AK Parti’dendi.