Gazete Vatan Logo

Kaptana 15 yıl istendi!

Kaptana 15 yıl istendi!

Sirkeci’de feribottan denize düşen otomobilde hayatını kaybeden Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren’in ölümüyle ilgili iddianame tamamlandı.

Sirkeci’de 15 Mart 2014 günü Ebru Güleren’in kullandığı araç, arabalı vapura binerken vapurun kapaklarını kapatmadan aniden hareket etmesi sonucunda denize düştü. Olayda 5 yaşındaki kızı Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek’in hazırladığı iddianamede kaptan Erkan Atalay İm, Çımacı Levent Dönmez ve Usta gemici Özay Yaşar hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapislerini kadar hapisle cezalandırılması istendi.




Olayla ilgili alınan bilirkişi raporunda iskelede araçları yönlendiren görevli Levent Dönmez ve gemide araçları yerleştiren gemici Özay Yaşar’ın görevlerini usule uygun olarak yaptıkları ancak kaptanın NETA almadan ve ekranı kontrol etmeden gemiye yol vermiş olması sebebiyle kaza meydana geldiği için her ikisine de kazayla ilgili kusur atfedilemeyeceğine dikkat çekildi.


Kaptan asli kusurlu

Raporda tecrübeli bir kaptan olduğu belirtilen Kaptan Erkan Atalay İm’in ise gemiyi hareket ettirmeden önce aşağıda bulunan görevliden araçlarında alınmasının tamamlandığına, kapağın kapatıldığına dair onayı alması, bununla da yetinmeyip bizzat kaptan köşkünde bulunan panelden kontrol edip, emin olduktan sonra gemiye yol vermesi gerektiği belirtildi. Ancak kaptanın ifadesinde de anlattığı üzere bunları yapmadığı için henüz kapak kapanmadan gemiye girmekte ve kapak üzerinde olan araca rağmen gemiye yol verdiği, bu durumda kazanın meydana gelmesine sebep olduğu ve olayda asli tam kusurlu olduğu anlatıldı.

Haberin Devamı