Gazete Vatan Logo

Kahvelerde oyun yasağı kalktı mı? Kahvehanelerde oyun, okey ve tavla oynamak serbest mi?

Haziran ayı Normalleşme Tedbirleri İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderildi. Bir süredir kapalı olan kafe, kahvehane, kıraathane, dernek lokali ve çay bahçeleri de son genelge ile birlikte yeni tedbirlerle açıldı. Kademeli normalleşmenin ikinci aşamasında dikkat edilecek hususlar da genelgede yer aldı. Pek çok kişi özellikle kahvehane, kıraathane ve çay bahçelerinde oyun, okey ve tavla oynamanın yasak olup olmadığını araştırıyor. Peki, Kahvelerde oyun yasağı kalktı mı? Kahvehanelerde oyun, okey ve tavla oynamak serbest mi? İşte İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesine göre kahvehaneler ile ilgili merak edilenler...

Kahvelerde oyun yasağı kalktı mı? Kahvehanelerde oyun, okey ve tavla oynamak serbest mi?

Türkiye'de yeni dönem başladı. İçişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararları içeren Haziran ayı Normalleşme Tedbirleri genelgesini valiliklere gönderdi. Virüse karşı sosyal hayata ilişkin önlemlerin yer aldığı genelgede daha önce kapalı olan iş yerleri de resmen açıldı. Özellikle kahvehane, kıraathane, dernek lokali ve çay bahçeleri kurallara uymak kaydıyla açık olacak. Pek çok kişi yeni genelgenin yayınlanmasıyla birlikte 'Kahvehanelerde oyun yasağı var mı? Kahvelerde oyun serbest oldu mu? Kahvelerde okey oynanacak mı?' sorularını araştırıyor. Peki, Kahvelerde oyun yasağı kalktı mı? Kahvehanelerde oyun, okey ve tavla oynamak serbest mi? İşte son genelgeye göre açılan iş yerlerinde uygulanacak tedbirler...

14 Nisan 2021 tarihinden bu yana faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler Kabine toplantısında alınan kararla açıldı.

Kahvehane, kıraathane, dernek lokali, çay ocağı ve çay bahçeleri Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde her bir iş kolu/faaliyet alanı için ayrı ayrı belirlenen kurallara eksiksiz uyulması şartıyla açıldı.

Haberin Devamı

KAHVEHANELERDE OYUN, OKEY VE TAVLA OYNAMAK SERBEST Mİ?

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerlerde herhangi bir şekilde oyun (kağıt-okey, tavla dahil) oynanmaması, aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi şartı getirildi.

Kahvehane, kıraathane, dernek lokali, çay ocağı ve çay bahçeleri 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren (Pazar günleri hariç) 07.00 - 21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekler.