Gazete Vatan Logo

Kadir Gecesi ne zaman? En güzel Kadir Gecesi mesajları!

Mübarek ramazan bayramının son günlerini idrak ettiğimiz şu günlerde merak edilen konuların başında Kadir gecesi ne zaman sorusu geliyordu. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi geldi çattı. Kuran-ı Kerimin indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesinde dost akrabanıza gönderebileceğiniz en özel Kandil mesajlarını sizin için derledik.

Kadir Gecesi ne zaman? En güzel Kadir Gecesi mesajları!

İslam alemi açısından büyük değere sahip olan Kadir Gecesi 1 Temmuz 2016 Cuma idrak edilecek. Müslümanlar tarafından 1000 aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi ibadet gecesi olarak anılıyor. Kadir Gecesinin fazileti anlamı ve yapılması gerekn ibadetlerin tümü haberimizde yer alıyor.

Kadir kelime olarak; değer, kıymet ve itibar anlamlarına gelir. Ramazan ayı içinde bulunan en kıymetli gecedir. Bazı âlimlere göre Mevlid gecesinden sonra en kıymetli gecedir. Kadir Gecesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhisselamın ümmetine mahsus bir gecedir.

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:

"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."

"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."

Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :

-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Haberin Devamı

Kadir gecesinin zamanı

Kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Ramazan'ın yirmi yedinci gününün gecesinde olma ihtimali yüksektir. İslam peygamberi Muhammed Kadir gecesinin hangi gece olduğunu kesin şekilde belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" emiştir.

Kadir Gecesi Mesajları

Bin aydan daha hayırIı mübarek kadir gecenizi tebrik eder, bu gecenin feyz ve bereketinden sizIerin ve tüm İsIam aIeminin istifade etmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.

Kuranın naziI oIduğu bin aydan daha hayırIı bu gecenin size ve aiIenize bereket ve huzur getirmesini diIiyorum. Gecenin mübarek oIsun.

Kuranda Kadir Gecesi için LeyIetü’I kadri hayrun min eIfi şehrin Kadir Gecesi bin aydan hayırIı bir gecedir diye buyuruIuyor. Bu nedenIe bu geceyi ihya edeIim.. Kadir geceniz hayırIı oIsun..

Bugün unuttuğum kişileri hatırladığım gün değil, çok sevdiğim kişileri dua ile andığım özel bir gündür. 'Ben beni seven ümmetimi almadan cennete gitmem' diyen bir Peygamberin (s.a.v) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile kandilimiz mübarek olsun.

Haberin Devamı

Irmak vadiden, sevda denizden, dua yürekten kopar gelir. Yüreğimdeki duaya ortak ettim seni. Sende dualarından mahrum etme beni. Dostun hası huzur verir, muhabbeti ömür verir, yüzündeki tebessüm cemali Resul'den gelir. Rabbim ömrüne ömür, gönlüne huzur versin. Kadir geceniz mübarek olsun.

Rabbim dualı bir hayat yaşayan, duasını hayatına taşıyan, başkalarının duasını alan ve duası kabul olan kullarından eylesin inşallah. Hayırlı Kandiller.

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.

Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının percerene vurduğu bir gecede yatağına uzanıp, keşke dediğin tüm güzelliklerin sizin olsun.

Mübarek Kadir Gecenizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

Haberin Devamı