Gazete Vatan Logo

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine toplanacak mı? Kritik toplantının gündemi sözleşmeliye kadro ve EYT olacak!

Yılın sonuna yaklaşılırken gözler önemli kararların alındığı Kabine toplantısında olacak. Dünya ve yurt içi gündemin değerlendirildiği, yapılacak düzenlemeler ve yasaların değerlendirileceği Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Kritik toplantının gündeminde sözleşmeliye kadro ve EYT konusu olacak. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine toplantısının gündem maddeleri ne? Sözleşmeliye kadro ve EYT konusunda son durum ne olacak? İşte Kabine toplantısı gündemi ile ilgili tüm detaylar…

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine toplanacak mı? Kritik toplantının gündemi sözleşmeliye kadro ve EYT olacak!

Aralık ayına girilirken Kasım ayının son Kabine toplantısı için gözler Beştepe’de olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kritik toplantıda önemli gündem maddeleri görüşülecek.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 28 Kasım Pazartesi günü gerçekleşecek. Kabine’nin saat 15.00'da başlaması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISININ GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR VAR? (28 Kasım 2022 Pazartesi)

İşte Kabine Toplantısı'nda ele alınacak gündem maddeleri;

Kabine toplantısının gündeminin ilk sırasında sözleşmeli personele kadro beklentisi ile ilgili çalışamalar olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde "Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenleme pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda ele alınacak" demişti. Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi kamudaki 600 bine yakın sözleşmeli personel ilgilendiriyor. Bakan Bilgin’in Kabine toplantısında konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Kabine’nin diğer bir gündem maddesini ise, EYT oluşturuyor. EYT'nin kimleri kapsayacağı, borçlanma ve yaş kriterlerine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen son durum hakkında Bakan Bilgin’in Kabine'ye bilgi vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ekonomideki son durumun görüşüleceği Kabine toplantısında kritik gündem maddelerinden biri de, fahiş fiyat uygulaması yapan büyük marketler olacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, para cezasının yanında yeni adımların atılacağının işaretini vermişti. Konu ile ilgili önemli yaptırımların geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız" sözlerini kullanmıştı. Konu ilgili para cezalarının yanında market kapatma cezalarının uygulanacağı yönünde tahminler yürütülüyor.