Gazete Vatan Logo

İzmir'deki depremin 58. saatinde bir mucize!

İzmir'deki Emrah Apartmanı enkazından yaklaşık 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin yaralı çıkarıldı. Öte yandan 14 yaşındaki İdil Şirin’in kardeşi İpek Şirin’in cansız bedenine ulaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Depremden 58 saat sonra enkaz altından sağ salim çıkarılan İdil ile sevindik, kardeşi İpek'i kaybettiğimizi öğrenince yıkıldık. Dualarımız yeni mucizeler için. Kurtarma ekiplerimize güç kuvvet diliyorum. Güzel haberler bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir'deki depremin 58. saatinde bir mucize!

Geçtiğimiz Cuma günü saat 14.51'de merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan 6.6’lık depremde Bayraklı ilçesinde bulunan 8 katlı Emrah Apartmanı depremin şiddetine dayanamayarak yıkılmıştı.Depremin üzerinden geçen 58 saatlik sürenin ardından 14 yaşındaki İdil Şirin sağ olarak kurtarıldı..Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105'inci kişi oldu.

KARDEŞİ İPEK 2 GÜN HAYAT MÜCADELESİ VERDİ
Emrah Apartmanından ses duyan ekipler hummalı çalışmayla yaklaşık 3 saat sonunda İdil’e ulaştı. İdil'e ulaşan İtfaiye ekiplerinin anlattıkları ise yürekleri dağladı. İdil kardeşi İpek’ten uzun süre ses aldığını ama sonradan bir daha ses alamadığını söyledi. İpek'in hayatını kaybettiği öğrenildi. İdil’in sırt üstü durduğunu tek kişilik bir çekyata ayağının sıkıştığını gören kurtarma ekipleri kardeşini ise tam yanında oturur vaziyette buldu. İlk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde çalışan Hasan Alaca ile göz göze gelen İdil kardeşinden ses alamadığını Alacay’a söyledi. Adından ise İtfaiye erinden su istedi.
İDİL’İ UYUTMAMAK İÇİN 3 SAAT BAŞ AŞAĞI DURDU
Çalışmalara katılan ve İdil’e yaklaşık 3 saat boyunca yanında durarak konuşan Balıkesir İtfaiye ve Arama kurtarma ekibi gurup amiri Bahadır Kuş ise İdil’i uyutmamak için uzun çaba sarf etti. Kuş, İdil ile 3 saat boyunca tünelde kaldı. İdil’i enkazdan çıkaran Kuş daha sonra baygınlık geçirdi. Uzun süre baş aşağı durarak konuşan Kuş, ekiplerin yardımı ile enkaz alanından çıkarıldı.
Son dakika haberleri... İzmirdeki depremde yıkılan Emrah Apartmanından 58 saat sonra İdil kurtarıldı ama kardeşi İpekten acı haber geldi
İdil’le göz göze gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde çalışan Hasan Alaca’nın anlattıkları ise yürekleri dağladı. Alaca “Enkazda çalışma yaparken canlı bir ses duyduk. İdil’le göz göze geldik. Enkazı biraz ayıkladıktan sonra çocuğun gayet sağlığı yerindeydi. Adını sordum, yaşını sordum hepsini söyledi. Bizden bir isteğiniz var mı diye sorduğumda 'ben susadım su istiyorum' dedi.
Sağlık durumu nedeniyle su vermedik. Müdahale ederek uzun bir çalışmanın ardından İdil’i bulunduğu yerden çıkardık” dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Çalışmaları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da izledi.

Güllüoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İdil çıktı" ifadesine yer verdi.Sosyal medyada İdil Şirin ile kardeşinin enkaz altında olduğu ve kendilerinden haber alınamadığı bilgisi paylaşılmıştı.

AFAD PAYLAŞTI

Öte yandan AFAD, Twitter hesabından İdil ile ilgili paylaşım yaptı.AFAD tarafından yapılan paylaşımda, "İzmir'de depremin 58. saatinde İdil isimli kızımızı enkazdan sağ olarak çıkardık... Arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." ifadelerine yer verildi.AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, İzmir'deki depremin ardından 14 yaşındaki İdil Şirin'in enkazdan canlı çıkarılmasıyla çok mutlu bir ana tanıklık ettiklerini, enkazdaki bir vatandaşı daha canlı kurtarınca enkazdaki diğer vatandaşlar için umutlarının tazelendiğini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan 2 blok ve 28 daireli Emrah Apartmanı'nın enkazından yaklaşık 58 saat sonra ekiplerin çabasıyla çıkarılan İdil Şirin'in mucizevi kurtuluşu, arama kurtarma ekipleri için de motivasyon kaynağı oldu.

Kurtarma çalışmalarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Alpay Özalan, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ile takip eden AFAD Başkanı Güllüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sevincini dile getirdi.

Zorlu bir dönemde olmalarına rağmen mutlu olduklarını kaydeden Güllüoğlu, çok güzel bir ana tanıklık ettiklerini dile getirdi.

Güllüoğlu, şöyle konuştu: "58'inci saatte İdil'i çıkardık. Sağlıklı bir şekilde hastaneye uğurladık. Ailesi gördü, bizim açımızdan çok güzel bir andı. Burada arama kurtarma, itfaiye ve sivil toplum kuruluşu ekipleriyle beraber üzerinden 2,5 gün geçmiş bir enkazda canlıya ulaşmak bizim için çok gurur verici.

Haberin Devamı

Mutluluk verici bir ana şahitlik ettik hep beraber. Arama kurtarma çalışmalarımız 6 noktada 8 binada devam ediyor. Yine burada ulaşmayı umduğumuz, beklediklerimiz var. Diğer binalarda aradığımız vatandaşlarımız var. Bu saatte yeni bir vatandaşımıza canlı ulaşınca umutlarımız da tazeleniyor."

Güllüoğlu, binlerce arama kurtarma personelinin iki gündür çok yorulduğunu belirterek "Bir kişiyi bulunca, hepsinin enerjisi tazelenmiş oluyor." dedi.Enkazlardaki çalışmaların titizlikle devam ettiğini belirten Güllüoğlu, "Barınmayla alakalı çalışmalar da devam ediyor. Özellikle Bayraklı'da olmak üzere çadır çalışmaları devam ediyor. Çadır içi malzeme dağıtımları devam ediyor. Depremin etkisi ve deprem çalışmaları sadece arama kurtarmadan ibaret değil. Birçok bakanımız burada, onlarla beraber her gün koordinasyon çalışmamız devam ediyor." diye konuştu.

Güllüoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin, hasar tespit çalışmasına devam ettiğini belirterek "Bunların her biri önemli. Çünkü hasar tespit çalışmasını bekliyorsunuz, evinizin durumuna göre girip girmeyeceğiniz belli oluyor. İzmir'in yanındayız, ihtiyaçlar giderilinceye kadar da burada olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KARDEŞİ ÖLDÜ

İdil Şirin’in kardeşi İpek Şirin’in ise enkaz altında cansız bedenine ulaşıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan İdil Şirin için yakınlarının hastane içerisinde bekleyişi devam ederken, kardeşi İpek Şirin’in cenaze Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morguna kaldırıldı.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter'dan, "Depremden 58 saat sonra enkaz altından sağ salim çıkarılan İdil ile sevindik, kardeşi İpek'i kaybettiğimizi öğrenince yıkıldık. Dualarımız yeni mucizeler için. Kurtarma ekiplerimize güç kuvvet diliyorum. Güzel haberler bekliyoruz." açıklamasında bulundu.
SAĞLIK BAKANI DURUMUN AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İdil Şirin'in sağlık durumu ile ilgil olarak "Bilinci açık, hayati fonksiyonları yerinde, böbrek fonksiyonları normal. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. Tetkikinde omurgasında kırık görülmedi" açıklaması yaptı.