Gazete Vatan Logo

İşte Festus Okey’in ölüme gittiği anlar!

Polis memuru Festus Okey’le yaşadığı olayı savcıya anlattı

Nijeryalı Festus Okey’in yaşamını yitirdiği Beyoğlu Polis Merkezi’nde, Okey’in ölümüne neden olmaktan dolayı tutuklanan ve hapis cezasına çarptırılan polis memuru Cengiz Yıldız’ın tatbikat görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Yıldız’ın yanı sıra diğer polis memurları da olayı anlattı.

Görüntülerde üst araması yapmak için Festus Okey’e soyunmasını söylediğini ve üzerinde bulduğu uyuşturucuyu Erdoğan isimli diğer polis memuruna verdiğini anlatan Yıldız, “Ona teslim ettim dedim ki amirlerimize bilgi ver. O da gerekli yerlere bilgi versin diye” dedi. Daha sonra kapıya döndüğünü söyleyen Yıldız, “O sırada şahsın elini burada (belini göstererek) hissettim, iki elini birden. Döndüm, silah belimden çıktı. O da tutmuş oldu iki eliyle. Ben de çektim. Ben hızlı çekince dizlerinin üzerine düştü. Gevşeteyim elinden çekeyim dedim” diye anlattı. Tatbikat şu konuşmalarla devam ediyor:

Yıldız: Evet çektim, ileri geri ittim. Gevşeterek bıraktırırım diye silahı kurtarırım diye. Bu şekilde çektiğim esnada patladı.

Savcı: (Diğer polise) Erdoğan kapının önüne gel. Şimdi tekrar aradaki mesafeyi ayarla.

Yıldız: Eğilip kalkınca tişört yukarıya çıkmıştır.

Savcı: (Diğer polis Erdoğan’a) : O eşyaları nereye bıraktınsa bırak ve hemen geri dön. Bize o süre lazım. Ne zaman geri döndün arada ne kadar zaman geçti.

Erdoğan: İki üç dakika

Savcı: Tekrar geri geldiğinde ne gördün

Erdoğan: Siyah vatandaş dizlerinin üzerine çökmüştü. İkisi de asıldı silaha.

Savcı: (Silah patladıktan sonra ) nereye düştü.

Yıldız: Patlayınca silah şu şekilde düştü. Ben kendim bıraktım. Şahıs zaten önce bir şaşırdı zaten.

Haberin Devamı