Gazete Vatan Logo

İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu sözleri! Kısa, uzun, anlamlı, duygulu İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili sözler!

İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve sözleri için yapılan aramalar 6 Ekim’in gelmesiyle arttı. İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümünde sosyal medya platformları Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden paylaşım yapmak isteyenler İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu sözleri için arama motorlarına yöneldi. İşte Kısa, uzun, anlamlı, duygulu İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili sözler ve 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu mesajları

İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu sözleri! Kısa, uzun, anlamlı, duygulu İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili sözler!

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümünde 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve sözleri sorgulanıyor. Biz de bu özel günü kutlamak isteyenler için kısa, uzun, bayraklı İstanbul'un Kurtuluşu mesajları derledik. İşte İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu sözleri

İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu sözleri!

Peygamberin muştusuna nail olmak için feth olunan şehri yine o fethi yapanların torunları işgalden kurtardı. İstanbul’un işgalden kurtuluşunun 99. yılı kutlu olsun.

İstanbul iki deniz arasında bir inci parçasıdır. (Nedim) Bu inci parçası olan İstanbul’un işgalden kurtuluşunun 99. yılı kutlu olsun.

Dünyaya son kez bakacaksın deseler, bu bakışı İstanbul’un Çamlıca’sından isterim. (Lamartine) İstanbul’un işgalden kurtuluşunun 99. yılı kutlu olsun.

Galata'sı, Kız Kulesi, Ayasofya'sı, Süleymaniye'si ve Dolmabahçe'siyle dünyanın en güzel şehri olan 7 tepeli İstanbul kurtuluşun kutlu olsun! Boğazın incisi bir daha kötü kader yaşamasın.

Haberin Devamı

Adına şiirler, şarkılar yazılan her gelenin hayran kaldığı muazzam şehir İstanbul'umuzun işgalden kurtuluşunun 99. yılı kutlu olsun!

İSTANBUL'UN KURTULUŞU

Gözlerimde Atatürk,

yüreğimde Albayrak.

Yatıyorum yatağımda,

uyuyorum rahat rahat

 

Güneşim ışığı,

seninle yansıyor

İstanbul’un sokakları,

seninle çınlıyor

 

Türk milletinin gücüyle,

hepsini birden yendik.

Bu vatan uğruna,

canımızı feda ettik

 

Şanlı bayrağımız gölgesinde,

yaşıyoruz özgürce.

Kutluyoruz bu günü,

hep birlikte el ele

(Sudenaz Yıldız)

İSTANBUL’UN KURTULUŞU

Kurtarınca Ata’mız,

İzmir’i, Edirne’yi

Çekemezdi İstanbul

En büyük işkenceyi.

 

Bin dokuz yüz yirmi üç

6 Ekim sabahı,

Güzel İstanbul’umuz

Artık kesmişti âhı!…

 

Sarayburnu’na çıktı,

Mehmetçik’in alayı.

İstanbul’un şenlendi,

Her yeri, her dolayı.

Faruk Gürtunca