Gazete Vatan Logo

İstanbul'da yollara bırakılan araçlar çekiliyor! Vali Yerlikaya uyarmıştı

İstanbul'da etkili olan kar yağışının ardından sahiplerinin almadığı, yollarda bırakılan araçlar çekilmeye başlandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Hadımköy ve Arnavutköy arasında park edilmiş kamyon ve TIR'ların araç sürücülerine çağrıda bulunmuş, acilen bölgeden araçların çekilmesi gerektiğini belirtmişti. Yerlikaya, 'Çekilmediği takdirde araçlar görevlilerce çekilecektir' demişti. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de buzlanmaya dikkat çekerek uyardı. İşte detaylar...

İstanbul'da yollara bırakılan araçlar çekiliyor! Vali Yerlikaya uyarmıştı

İstanbul'da hafta sonu başlayan kar yağışı pazartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam etti. Yolların kapanması nedeniyle mahsur kalan sürücüler araçlarını terk etti. Kar yağışının etkisini yitirmesiyle beraber bazı sürücüler araçlarını kurtarırken bazı sürücüler araçlarını bulundukları yerden kaldırmadı. 

O noktalardan birisi de Basın Ekspres Yolu oldu. Araçların çoğu sahiplerince bulundukları yerlerden alınırken, yoldan alınmayan araçlar ise emniyet ekipleri tarafından kaldırıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hadımköy Gişeler ve Arnavutköy arasında park edilmiş kamyon, TIR ve özel araçların sahipleri tarafından acilen çekilmesi gerekmektedir. Çekilmediği takdirde araçlar görevlilerce çekilecektir" ifadelerini kullanmıştı.

HADIMKÖY'DE ARAÇLAR ÇEKİLİYOR

Öte yandan yolda bırakılıp alınmayan araçlar nedeniyle Hadımköy yolunda da trafik sıkışıklığı meydana geldi. 



Yerlikaya'nın açıklamasının ardından saat 14.00 sıralarında trafiğe engel olan araçlar çekiciyle götürülmeye başlandı.

Haberin Devamı

40 SAAT BEKLEYEN VAR

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, Hadımköy'de oluşan araç trafiğini olay yerinden anlattı. Bozkuş'un değerlendirmeleri şöyle; Kar yağışının kilit noktalarından biri de Hadımköy'dü. Araçlar saatlerdir burada beklemişti. O bekleyişin devam ettiğini söyleyebiliriz. 40 saat bekleyen biri vardı, bekleyişler hala devam ediyor.

Araçları park etmiş durumdalar. Kar da tutmuş durumda. Özellikle araçların güzergahı hala karla dolu. Şu an işe gidiş saati sabah evlerinden işe gitmek için çıkanlar gidemediler. Bu noktada kaldılar. Yol boyunca araçlar da görülüyor. Bir yandan da yürüyerek işe gitmeye çalışanları görüyoruz. Bu yol çift yönlü bir yol aslında. Kapalı olduğu için gidiş-dönüş tek yön haline gelmiş.

"BUZUN ÜSTÜNDE YÜRÜYEREK GİTTİK"

Yolda mahsur kalan bir vatandaşla konuşan CNN Türk muhabiri, dün saat 4'te buraya geldim. 4'ten beri buralardayım. Yarım saatlik uykuyla duruyorum.' dedi. Gecenin çok zor geçtiğini söyleyen vatandaş, 'Arabada duramıyorum. Benzinlikte adamlar içeri almıyor. Çalışan insanlarız. Başakşehir'de oturuyorum. Dün 12'de arabayı bıraktım. Eve gittim 3 saatte eve vardım. Otobanda 10 cm. buz vardı. Buzun üstünde yürüyerek gittik. Kimse almadı yollarda. Mecbur kaldık. Belediyeyi aradık. Eleman gönderiyoruz dediler. Ne gelen oldu, ne giden oldu.' ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

DİYALİZ HASTASINI BATTANİYEYLE TAŞIDILAR

Kar yağışının en çok etkili olduğu yerlerden olan Arnavutköy'de dün yollar kapandı, araçlar trafikte kaldı. Bolluca Mahallesi'nde yaşayan ve diyalize girmesi gereken 62 yaşındaki Osman Yüksel'de kapanan yollar nedeniyle hastaneye gidemedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ambulans ve polisler de gelemedi. Yakınları da son çare olarak hastaneye gidemeyen Yüksel'i battaniyeye sararak taşıdı. Yüksel, yaklaşık olarak 5 kilometre boyunca battaniyeye sarılı olarak taşındı. Yüksel, yaklaşık 4 saat sonra diyaliz merkezine ulaştı.

 

"HİÇBİR YETKİLİ YARDIM ÇAĞRIMIZA KULAK VERMEDİ"

Osman Yüksel'in oğlu Muhsin Yüksel, "Babamın dün saat 15.00'da diyalize girmesi gerekiyordu. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle kendisini diyaliz merkezine götüremedik. Babamın durumu ağırlaşmaya başlayınca ambulans ve polis ekiplerine haber verdik. Kapanan yollardan dolayı hiçbir yetkili yardım çağrımıza cevap veremedi. Çareyi kendi imkanlarımızla battaniyeye sararak babamızı diyaliz merkezine götürmeye karar verdik. Yaklaşık 5-6 kilometrelik yolu vatandaşlarımızın da yardımıyla yürüyerek geldik" dedi.

Haberin Devamı

TAMAM DOĞAL AFET AMA YOLLARDA HİÇBİR ÇALIŞMA YOK"

Muhsin Yüksel yaşananların doğal afet olduğunu ancak dünden beri yollarda hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirtirken diyaliz merkezinde de mahsur kalan hastaların olduğunu da söyledi.

OTOGARDA SON DURUM

Olumsuz hava koşulları nedeniyle otogarlarda çıkış yasağı uygulanmıştı. Saat 09.00'da o yasaklar da sona erdi. Peki otogarlarda son durum ne? CNN Türk muhabiri Dilay Dilaver otogardan bildirdi.

İstanbul yaklaşık 3-4 gündür yoğun kar yağışı etkisi altında. Tabi bu da İstanbul'da hayatı olumsuz olarak etkiledi. Ve bununla ilgili bazı önlemler ve tedbirler alındı. Bunlardan bir tanesi de otobüsünlerin seferleri durduruldu. Bu bir tedbirdi. Bugün saat 09.00 itibarıyla otobüsler seferlerine başladı. Kar yağışının çok yoğun olduğu vatandaşlar mahsur kaldılar. 15 dakikalık yol 15 saate çıktığı için otogardan çıkış yapan otobüsler otogara dönmekte de zorlandılar. Ve o gün burada yolculuk yapmak için bekleyenler yazahanelerde, bankların üstünde uyudular. O gün İstanbul'da trafik tamamen felç olmuştu. 2 gün boyunca otobüslerin otogarlara girişleri ve çıkışları yasaklanmıştı. Ve bugün saat 09.00 itibarıyla artık otobüsler de tekrardan yolculuklarına başladılar.

Haberin Devamı

 

KAR, PERŞEMBE GÜNÜ TERK EDECEK

Çarşamba ve perşembe günü yağışların aralıklarla devam edeceğini söyleyen Şen, Perşembe günü öğleden sonra yağışların İstanbul'u terk edeceğini söyledi.

Prof. Dr. Şen, “Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olmasa da kar yağışı görülecek. Karadeniz iç ve doğu Anadolu’da çığ tehlikesi devam ediyor. Bugün Orta ve doğu Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde KKY iç kesimlerinde kar yağışı yoğun görünüyor. "şeklinde açıklama yaptı.